Magyar foci

Nem lehet már halasztani az NB I-es és NB II-es szezonban

Balázs Attila/MTI
Balázs Attila/MTI

Nem engedélyez majd semmilyen halasztást a Magyar Labdarúgó Szövetség, adta hírül a Nemzeti Sport.

Kapcsolódó
Kiakadt az MTK az NB I-es riválisra, kemény közleményben sportszerűtlenséget emleget
A mezőkövesdiek halasztottak volna, a fővárosi klub azonban ebbe nem ment bele.

Még véget sem ért a téli szünet, de már koronavírusos problémákkal küzdenek a magyar focicsapatok, azonban a Pécs és a Mezőkövesd halasztási kérelmét sem fogadta el az MLSZ. A szövetség szóvívője, Sipos Jenő az NSO-nak árulta el, hogy a klubokkal ezt már előre megbeszélték.

Az MLSZ elnöksége még tavaly nyáron, a bajnokság indulása előtt elfogadta, hogy a 2021–2022-es bajnoki évadban koronavírus-fertőzéssel érintett egyetlen sportszervezet sem kérheti mérkőzése elhalasztását a Covidra hivatkozva. Tudjuk, hogy a koronavírus-járvány mindenkinek megint kihívásokat jelent, ám a versenysemlegesség azt diktálja, hogy a bajnokság az eredeti menetrend szerint menjen. A halasztási szabályok nem változnak, mert a halasztás – a fair play szellemében – semmiképp sem lehet eszköz az aktuális sérülések vagy megbetegedések kezelésére

– idézi Sipost a sportnapilap.

Az MLSZ szóvívője azt is hozzátette, hogy a döntés mellékhatásaként nincs következménye annak, ha egy csapat nem tud kiállni, vagyis pontlevonással, vagy egyéb büntetéssel nem jár a mérkőzés elmaradása. Az NSO szerint emellett nincs limitálva a keretek létszáma sem, ezzel is segítve a csapatokat, hogy elkerüljék a létszámhiányt. Ezen kívül pedig a taotámogatásból tudják tesztelni a klubok a játékosokat és stábtagokat egyaránt.

Kapcsolódó
Az NB I-es csapatok taotámogatásból tesztelik a játékosaikat
Tíz csapat élt a kormány biztosította lehetőséggel.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik