Szigetváry Zsolt / MTI
Magyar foci sport

Kiakadt az MTK az NB I-es riválisra, kemény közleményben sportszerűtlenséget emleget

Véget ér a téli szünet az NB I-ben, a címvédő Ferencváros és a Puskás Akadémia pótolt mérkőzésével tér vissza a magyar élvonal, a hétvégén pedig már újra teljes fordulót rendeznek. Noha voltak csapatok, amelyek halasztani szerettek volna, a MLSZ-ben is téma volt ez a lehetőség, de végül az a döntés született, hogy az eredeti tervek szerint folytatódjon a bajnokság.

Kapcsolódó
Pálinger Katalint és Nagy Lászlót felfüggeszti az MKSZ
A két szakmai alelnök mégsem értékelheti saját munkáját, nyilatkozta Kocsis Máté, a szövetség elnöke.

Vasárnap délután Mezőkövesd-MTK meccset rendeznek, amit a hazai együttes szívesen elnapolt volna. „Nagyon nehéz heteken van túl csapatunk, a koronavírus-járvány miatt teljesen felborult a felkészülés menetrendje. Elmaradt a 10 napos törökországi edzőtábor, a csapat egy felkészülési találkozót tudott lejátszani január elején, két hétig mindössze 5-6 játékos vett részt az edzéseken, a szakmai stáb tagjai közül is többen elkapták a betegséget, azaz labdarúgóink nem tudtak érdemi munkát végezni az elmúlt időszakban.

Egy héttel a nyitóforduló előtt még 16 játékos koronavírus-tesztje volt pozitív

– állt a közleményükben, majd megjegyezték, hogy az MTK nem járult hozzá a halasztáshoz, így lesz mérkőzés vasárnap.

A fővárosi klub egy nappal később reagált.

Az MTK Budapest elítéli és sportszerűtlennek tartja a Mezőkövesd Zsóry FC azon törekvését, amellyel klubunkra szeretné hárítani a felelősséget halasztási kérelmek ügyében.

Az MTK Budapest ebben a kérdésben az MLSZ által hozott döntést képviselte: mint ismert, a szövetség néhány napja döntött arról, hogy nem támogatja a bajnoksággal és bajnoki meccsekkel kapcsolatos halasztási kérelmet, és így az eredeti kiírás szerint folytatódik az OTP Bank Liga. Klubunk ebben a kérdésben a folytatásban is az MLSZ halasztással kapcsolatos irányelveihez tartja magát” – olvasható az MTK honlapján és hozzátették: a csapat, kerüljön bármilyen helyzetbe is, pályára lép majd halasztási kérelem és bárminemű hangulatkeltés nélkül.

„Ahogy ezt tettük az elmúlt másfél évben több alkalommal is, hasonló nehézségektől sújtva.”

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!