Nemzetközi foci

A dortmundiak bírósági úton szereznék vissza szurkolóikat

Ralf Ibing / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP
Ralf Ibing / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP

Egy közvélemény-kutatás szerint a németek többsége nem szeretné, hogy a jelenleginél több szurkolót engedjenek be a stadionokba a labdarúgó-bajnokság találkozóira, írta az MTI.

Kapcsolódó

A felmérés szerdán közzétett eredményei szerint a megkérdezettek 57 százaléka támogatja a legutóbbi kormányzati döntéseket a témában, s csupán 29 százalék szeretné, ha több néző lehetne az arénákban.

A német kormány és a tartományok hétfőn állapodtak meg arról, hogy nem változtatnak a jelenlegi szabályokon. A koronavírus-járvány felfutása miatt hozott korlátozások előreláthatólag február elejéig maradhatnak érvényben.

Amíg a közvélemény támogatja a kormány hétfői döntését, addig a Bundesligában szereplő klubok egy része élesen kritizálta azt, mondván, hogy a kulturális eseményekre enyhébb szabályok érvényesek, még azokra is, amelyek beltériek.

A Borussia Dortmund ügyvezetője, Hans-Joachim Watzke például azt sem zárta ki, hogy jogi útra tereljék az ügyet.

A nézőket kizáró rendelkezések ugyanakkor nem minden tartományban azonosak. Bajorországban például a Bayern München engedélyt kapott arra, hogy a következő meccsére 10 ezer szurkolót beengedjen, azok után, hogy december óta zárt kapuk mögött kellett rendeznie találkozóit.

Olvasói sztorik