Magyar foci

Az NB I-es csapatok taotámogatásból tesztelik a játékosaikat

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

Az mfor.hu cikke szerint a gazdaságmentés jegyében kormány megteremtette annak lehetőségét, hogy a sportklubok taotámogatásból, közpénzből oldják meg a koronavírus-járvány elleni védekezést. Ezek közé tartozik többek közt a lázmérő, a maszk, a gumikesztyű, a teszt, a kézfertőtlenítő, az egészségügyi védőruházat vagy az egészségügyi vizsgálat.

A lap utánanézett, hogy mekkora összeget hívtak le az NB I-es focicsapatok erre vonatkozóan.

  • A legtöbbet az MTK igényelte erre a célra, 124,8 millió forintot,
  • mögötte a Budapest Honvéd áll 98,5 millióval,
  • míg a harmadik a Gyirmót, 80,6 millióval,
  • a két legvisszafogottabb együttes az Újpest (1,8 millió) és a Kisvárda (2 millió) volt.

Az mfor.hu összesítése alapján a támogatást igénylő tíz klub összesen 425,1 millió forint tao-támogatást igényelt a védekezéssel összefüggő felszerelésekre.

Példaként említik, hogy összesen 20 430 darab tesztet és 1130 liter kéz-, illetve kisebb részben felületfertőtlenítő folyadékot vásárolnak a pénzből. A tesztek összköltsége 400,1 millió, a fertőtlenítőké pedig 4,4 millió forint.

Két olyan klub volt, amely nem élt a lehetőséggel: a Fehérvár és a Puskás Akadémia.

Kapcsolódó
Véber György: A Manchester United ugyanott állna velem, és a Mezőkövesd is egy külföldi topedzővel
Véber György Kadarkai Endrének mesélt arról, milyen a viszonya azzal, aki anno eltörte a lábát, miért dühös még mindig Várhidi Péterre, hogy történt, amikor az első gyerekének születése után megvert egy 190 centis piacfelügyelőt, és mi volt a reakció, amikor Simon Tibor Fradi-legenda sörözőjébe berakatta egy derbi után az Újpest-indulót.

A csapatoknak lehetőségük volt arra is, hogy egészségügyi vizsgálatokat is támogatásból finanszírozzanak, ezzel csak két klub élt: a Zalaegerszeg 40 alkalmat fedezne (ebben MR-, CT- és vérvizsgálat is benne van), illetve a Mezőkövesd 20 alkalmas „Covid visszatérő orvosi vizsgálatot” tüntetett fel a sportfejlesztési programjában, alkalmanként 81 385 forintért.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik