Magyar foci

Izzadva, de bő fél év után sikerült: idegenben nyert a Fehérvár

molfehervarfc.hu
molfehervarfc.hu

Május óta először nyert idegenbeli bajnokit a Fehérvár az NB I-ben: Szabics Imre csapata az MTK ellen törte meg a rossz sorozatát, Kenan Kodro fejesével valamint Ivan Petrjak lövésével sikerült megszerezni a három pontot.

Kapcsolódó
Kiderült: Szalai Ádám autóbalesete miatt nem játszott a Bayern ellen
Edzője árulta el, miért hiányzott a meccskeretből.

Az első félidőben a vendégcsapat volt a jobb, egyáltalán nem volt meglepő, hogy a 20. percben vezetést szerzett, ugyanakkor a szünet után az MTK volt az aktívabb, noha Nikolics lőtt kapufát, majd volt egy ziccere, amit pár méterről a kapusba lőtt. A meccs vége különösen érdekes volt:

tizenegyest reklamált az MTK, majd közben az ellenakcióból Petrjak gólt szerzett. Visszanézték az esetet, majd lefújták a meccset, azaz 2-0-ra nyert a Vidi (a felvételek alapján Fiola vállát találta el a labda).

Az MTK edzője egyébként az a Márton Gábor, akinek a menesztése után érkezett aztán Szabics a Vidihez. A Fehérvár a győzelme ellenére is még négy pontra van a dobogótól, ráadásul az előtte álló csapatok legalább egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak. Az MTK maradt a kilencedik.

NB I, 16. forduló

MTK Budapest-MOL Fehérvár FC 0-2 (0-1)

 

MTK: Somodi – Palincsár (Dimitrov, 84.), Varju, Várkonyi, Nagy Zs., Balázs B. – Kocsis B. (Kovácsréti, a szünetben), Ramadani, Mezei (Kata, 69.), Grozav (Haraszti, 69.) – Miovski

MOL Fehérvár: Kovács D. – Fiola, Lüftner, Stopira, Hangya (Heister, 70.) – Petrjak, Nego, Makarenko, Dárdai – Kodro (Alef, 87.), Nikolics (Zivzivadze, 69.)

 

gólszerzők: Kodro (21.), Petrjak (94.)

sárga lap: Balázs B. (61.), Varju (82.), illetve Hangya (45.)

Olvasói sztorik