Magyar foci

A Kisvárda már csalódott lenne, ha szezon végén lecsúszna a dobogóról

Czeglédi Zsolt/MTI
Czeglédi Zsolt/MTI

A jelenlegi NB I-es szezon meglepetéscsapata a Kisvárda, amely a Ferencváros mögött csak két ponttal lemaradva foglalja el a második helyet az OTP Bank Ligában. A csapatot az sem zavarta meg, hogy idény közben Joao Janeiro vezetőedző Szerdahelyre igazolt, Erős Gáborral is eredményes maradt az együttes.

Egyáltalán nem számítottunk rá! A Fradi elleni meccs nem úgy sikerült, ahogyan szerettük volna, mi is a meccs után tudtuk meg, hogy érdeklődnek az edzőnk iránt. Az öltözőben nem úgy csapódott le, hogy nagy tragédia lenne, tudtuk, hogy ugyanaz a munka fog tovább folytatódni. Erős Gábor ugyanazt a mentalitást viszi tovább

– nyilatkozta a DIGI Sport híradójának Ötvös Bence, az együttes futballistája.

A megbízott edzővel három találkozón hét pontot szerzett a Kisvárda, vagyis két győzelem és egy döntetlen a mérlege. A bajnokság majdnem a felénél tart már, 33 fordulóból 15 lement és úgy néz ki, hogy a dobogó reális cél lehet. Erős Gábor viszont egyelőre csak álomként tekint a nemzetközi szereplésre:

„Miután Joao távozott a csapattól, a sportigazgató, Révész Attila felkért, hogy a hátralévő öt mérkőzést én vezessem megbízott vezetőedzőként. Egy pillanatig sem gondolkodtam rajta, hiszen ez egy nagyon megtisztelő feladat.

Egy nagy álom lenne, ha ki lehetne lépni az európai kupaporondra!”

Az új vezetőedző személye még egyelőre kérdés, de több nevet is lehetett hallani. Magyar szakemberek közül felmerült többek között Huszti Szabolcs neve, de a korábbi román világsztár Adrian Mutué is. Az európai kupainduláshoz a dobogón kellene végeznie a csapatnak, amiről most már a csapat tagjai szerint csalódás lenne lemaradni.

Most már csalódás lenne, hiszen ha egy kicsit matekozunk, a statisztikák alapján 50 pont körül kellene szereznünk, hogy a csapat odaérjen a dobogóra, ami európai kupaindulást jelentene. Ehhez 20 pontot kellene gyűjteni, de én szeretek szerény maradni, meg szeretnénk is szerények maradni

– mondta Ötvös.

Olvasói sztorik