Magyar foci

„Még meg sem szárad a pecsét a szerződésen, azonnal meg fognak történni azok az intézkedések, amikre az Újpest-szurkolók várnak”

Szigetváry Zsolt/MTI
Szigetváry Zsolt/MTI

Karnyújtásnyira lehet az Újpest FC eladása, közölte Móring József Attila, országgyűlési képviselő.

A politikus egy újpesti focitornán említette meg először, hogy már közel a megállapodás Roderick Duchatelet tulajdonossal a klub eladásáról, a Nemzeti Sport megkeresésére pedig újra megerősítette ezt az információt.

„Ilyen közel még sosem voltunk ahhoz, hogy végre megegyezés szülessen, ám nem szeretnék elébe menni a fejleményeknek. Egy üzlet mindig két félen múlik, és Roderick Duchatelet nem egyszerű tárgyalópartner, de bízom benne, hogy még decemberben lezárulnak az egyeztetések és az új évvel egy új korszak is kezdődhet Újpesten.

Annyit ígérhetek, hogy még meg sem szárad a pecsét a szerződésen, azonnal meg fognak történni azok az intézkedések, amikre talán nemcsak az Újpest-szurkolók, hanem minden magyar focikedvelő vár.”

A gyerekkora óta Újpest-szurkoló Móring szerint különböző pozíciókra újpesti érzelmű szakemberek kinevezését tervezik, a politikus pedig összekötő szerepet tölt be a tárgyalások során. Elsődleges intézkedésként

  • megoldják a címervitát,
  • majd az UTE és az Újpest FC utánpótlását akarják egyesíteni,
  • valamint a szurkolótáborral elmérgesedett kapcsolat rendezése kerül előtérbe.

A klub következő tulajdonosairól nem árult el semmit a politikus, de több érdeklőről is hallani lehetett az elmúlt hetekben. A 24.hu úgy tudja, az egyik jelölt a kínai Fosun Sports Group S.á.r.L. lehet.

Kapcsolódó
Nagy kínai futballbefektető jelent meg Magyarországon
A Wolverhampton, a Grasshoppers megvolt, a cégbirodalom most hozzánk is megérkezett.

Móring szerint hamarosan pont kerülhet az ügy végére, ez pedig mindenkinek a javát szolgálja majd Magyarországon.

Alighanem még a Ferencvárosnál is egyetértenek abban, hogy egy vergődő, lézengő, bizonytalan helyzetű Újpesttel szemben elért siker nem ugyanolyan értékű, mintha újra egy erőtől duzzadó lila-fehér csapat szerepelne az NB I-ben, mint ahogy a Ferencváros nélkül sem volt az igazi a bajnokság a kétezres években, a klub kizárását követően.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik