Magyar foci

Döbbenetes hiba után indult be és nyert a Felcsút

Puskás Akadémia / Facebook
Puskás Akadémia / Facebook

A Puskás Akadémia FC 3-0 arányban legyőzte a vendég Gyirmót FC-t a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójának nyitómérkőzésén.

Enyhe felcsúti mezőnyfölényt hozott az első félidő, azonban a csapatok kevés helyzetet alakítottak ki a kapuk előtt, így nem csoda, hogy a játékrészben nem esett gól. Fordulást követően megélénkült a találkozó, a Gyirmót részéről Medgyes Zoltán, a Puskás Akadémiától Alexandru Baluta rúgott kapufát.

Egy rossz hazaadás hozta meg a hazai vezetést: Luciano Slagveer a kapust kicselezve gurított az üres kapuba.

Kapcsolódó
Új edzőjével, három magyarral a pályán szórta meg ellenfelét a Lipcse
Közben az élen komoly dolgok történtek: nyert a Bayern München, míg a Borussia Dortmund csak ikszelt.

Tíz perc elteltével megduplázták előnyüket a felcsútiak, majd a hajrá kezdetén eldöntötték a három pont sorsát. A vendégek becsülettel küzdöttek a meccs végéig, helyzeteik is adódtak, de nem sikerült a kapuba találniuk.

Míg a vendégcsapatnál csak magyar futballisták kezdtek, addig a Puskás Akadémiában mindössze négy hazai játékos volt, majd további három csereként állt be.

NB I, 16. forduló

Puskás Akadémia FC – Gyirmót FC 3-0 (0-0)

 

Puskás Akadémia: Markek – Favorov, Joao Nunes, Spandler, Nagy Zs. – van Nieff (Janyickij 82.), Plsek – Corbu, Baluta (Bakti 82.), Komáromi – Slagveer (Posztobányi 87.)

Gyirmót: Hársfalvi – Radics, Karacs, Széles, Zeke – Medgyes Z., Nagy P. (Vogyicska 76.), Vass Á., Hajdú Á. – Simon A., Varga B.

 

gólszerző: Slagveer (53., 80.), Corbu (65.)

sárga lap: Plsek (73.), Komáromi (81.), illetve Radics (64.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik