Nemzetközi foci

Új edzőjével, három magyarral a pályán szórta meg ellenfelét a Lipcse

JAN WOITAS / DPA-ZENTRALBILD / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP
JAN WOITAS / DPA-ZENTRALBILD / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Győzelemmel mutatkozott be az RB Leipzig csapatánál a napokban kinevezett Domenico Tedesco. A Borussia Mönchengladbach elleni 4-1-es végeredmény még nem is adja vissza, mekkora különbség volt a két csapat között a meccs nagy részében.

Miután kikapott az Union Berlintől a Lipcse, a vezetőség az edzőváltás mellett döntött, így elköszöntek Jesse Marschtól. Így a Manchester City elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen megbízott edzővel győzött a német csapat, amelynél szombaton debütált a kispadon Tedesco.

A mindössze 36 éves vezetőedző Gulácsi Péternek és Willi Orbánnak kezdőként adott lehetőséget (a védő 63 percet kapott), míg Szoboszlai Dominik csereként a 63. percben állt be. Mire utóbbi beállt, addigra már lénbyegében eldőlt a meccs, a Lipcse úgy vezetett 2-0-ra, hogy számos nagy helyzetet kihagyott, André Silva például üres kapus lehetőségnél találta el a lécet. A sok kihagyott helyzet nem bosszulta meg magát, és ugyan egy hajrában szerzett góllal a végét úgy tűnt, hogy szorossá teszi a Gladbach, de a hazaiak két újabb találato lőve állították be a 4-1-es végeredményt.

Kapcsolódó
Kiderült: Szalai Ádám autóbalesete miatt nem játszott a Bayern ellen
Edzője árulta el, miért hiányzott a meccskeretből.

Ami a bajnoki versenyfutást illeti, ott elég komoly fejlemények történtek:

  • a Bayern München ugyanis hátrányból fordítva megverte a Szalai Ádám nélkül felálló Mainzot,
  • miközben a Borussia Dortmund 1-1-es döntetlent játszott a Bochum vendégeként (Novothny Soma a kispadról nézte végig a meccset), így hat pontra nőtt a különbség a két csapat között.

Sallai Roland a 76. percben állt be a Freiburgba, amely otthon előnyből kapott ki 2-1-re a Hoffenheimtől. A Hertha BSC 2-0-ra verte a Bielefeldet.

Bundesliga, 15. forduló

RB Leipzig-Borussia Mönchengladbach 4-1 (2-0)
Bayern München-FSV Mainz 05 2-1 (0-1)
SC Freiburg-1899 Hoffenheim 1-2 (1-1)
VfL Bochum-Borussia Dortmund 1-1 (1-0)
Hertha BSC-Arminia Bielefeld 2-0 (0-0)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik