Magyar foci

Kétgólos előnyből képtelen volt nyerni a Honvéd

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

Hiába vezetett már egy félidőt követően 2-0-ra a Budapest Honvéd hazai pályán a közvetlen rivális Zalaegerszeg ellen, végül csak 2-2-es döntetlent játszott.

Kapcsolódó
Döbbenetes hiba után indult be és nyert a Felcsút
Két pontra megközelítette a Ferencvárost a Puskás Akadémia.

Tökéletesen indult hazai szempontból a 16. forduló meccse, Lukic már az 5. percben vezetést szerzett egy távoli lövéssel, majd a hajrában Zsótér duplázta meg az előnyt. A szünet után teljesen megváltozott a meccs képe, a koronavírusos megbegetedése után a kispadhoz visszatérő Waltner Róbert is jól nyúlt bele a meccsbe, így előbb Koszta szépített egy remek egyéni alakítás után, majd Lesjak a 73. percben már kiegyenlített – a két vendéggól között egyébként két lehetősége is volt a hazai csapatnak, egyikkel sem tudott élni.

Rohanós utolsó percek következtek, de igazán nagy helyzet nélkül. Bár a honvédosok egyszer kezezést reklamáltak a tizenhatoson belül, de Erdős József szájáról jól leolvasható volt, ahogy azt mondja, „biztosan nem volt az”.

NB I, 16. forduló

Budapest Honvéd-ZTE FC 2-2 (2-0)

 

Budapest Honvéd: Szappanos – Lovric, Klemenz, Baráth, Tamás K. – Hidi, Nagy G. (Banó-Szabó, 81.), Zsótér (Májer, 86.) – Nagy D. (Balogh N., 69.), Lukic, Nono

ZTE FC: Demjén – Lesjak, Serafimov, Kálnoki Kis, Bedi – Sankovic, Halilovic (Tajti, a szünetben) – Skribek (Ubochioma, a szünetben), Spoljaric (Gergényi, 71.), Koszta – Zimonyi (Németh D., 81.)

 

gólszerzők: Lukic (5.), Zsótér (45.), illetve Koszta (64.), Lesjak (73.)

sárga lap: Zsótér (76.), Lovric (79.), illetve Halilovic (39.), Kálnoki Kis (70.), Bedi (87.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik