Élő Magyar foci

Albánia története során először győzte le a magyar válogatottat Budapesten

Varga Jennifer/24.hu
Varga Jennifer/24.hu

Az albán válogatott 1-0-ra legyőzte a magyar csapatot szombat este a világbajnoki selejtezők hetedik fordulójában.

Kapcsolódó
Kínos vereséget szenvedett a magyar válogatott Albániában
Történelmi tettet hajtott végre az albán labdarúgó-válogatott, amely először nyert a magyarok ellen.

Marco Rossi szövetségi kapitánynak nem volt könnyű dolga, mivel Fiola Attilára és Szalai Ádám csapatkapitányra sem számíthatott a találkozón. Csatárposzton Sallói Dánielnek szavazott bizalmat, a baloldali szárnyvédő pedig Nagy Zsolt lett. Az első félidő egyetlen valódi izgalmát Djimsiti sérülése okozta, a helyére a 30. percben Veseli állt be. Mindennél beszédesebb, hogy nem találták el a kaput a csapatok az első 45 percben.

Térfélcsere után Sallóinak volt egy helyzete az első percben, de az albánok magasan letámadták a hazai csapatot, amivel nem tudott mit kezdeni Rossi csapata. Legnagyobb lehetőségünk Willi Orbán fejese volt, amelyről lemaradt két becsúszó magyar is, így a labda a kapufán csattant, csak éppen kifelé.

Beállt viszont csereként az elbasani rémálmunk, Armando Broja és Budapesten is eldöntötte a találkozót, miután kétszer is befűzte Szalai Attilát.

Ezzel a góllal nyert 1-0-ra Albánia, története során először idegenben győzött Magyarország ellen.

Forrás: sofascore.com

Vereségünkkel a világbajnoki kijutásunkra az esély gyakorlatilag matematikai maradt csupán.

Vb-selejtező, I csoport, 7. forduló

Magyarország – Albánia 0-1 (0-0)
Puskás Aréna
v.: Del Cerro (spanyol)

Magyarország: Gulácsi – Botka, Orbán, Szalai A. – Négo, Nagy Á., Schäfer, Nagy Zs. – Szoboszlai, Sallai – Sallói (Schön – 59.)
Albánia: Berisha – Ismajli, Djimsiti (Veseli – 30.), Kumbulla – Hysaj, Bare, Gjasula, Trashi – Uzuni (Broja – 65.), Cikalleshi (Manaj – 65.), Cekici (Bajrami – 45)
gól: Broja (80.)
sárga lap: Botka, Kleinheisler ill. Cekici, Gjasula, Veseli

Elindult a meccs!

Az albánok kezdték a játékot, hátul gurigáztak, majd egy bal szélen elindított akciót blokkoltak a mieink.

Már nem érik be a harmadik hellyel

Az albánok úgy kezdték el a selejtezőket, hogy minket akartak megelőzni a harmadik helyért. Az Eb-t látva már inkább a lengyeleket tartották megelőzhetőnek, de most, hogy mindkét csapat előtt állnak a csoportban, már csak a második hely lebeg a szemük előtt. Erről írtunk ebben a cikkünkben:

Kapcsolódó
„Most már kudarcként fognánk fel, ha nem tartanánk meg a második helyet” – az albánok őrült lelkesedéssel várják a pesti meccset
Történelmi lehetőségként tekintenek az albánok a mostani vb-selejtezősorozatra, és úgy érzik, azzal, hogy nem lesznek nézők a Puskás Arénában, az utolsó akadály is elhárult, hogy megverjék a magyar válogatottat.

„Aki kikap, biztosan nem jut tovább”

Ezt Edoardo Reja, a vendégek szövetségi kapitánya mondta sajtótájékoztatóján. Való igaz, Albánia 12, Lengyelország 11 és Magyarország 10 ponttal áll a csoportban. Nem mindegy, hogy ki tudja tartani a lépést az élmezőnnyel, így ez a mérkőzés vízválasztó lehet.

Olvasói sztorik