Élő Magyar foci

Albánia története során először győzte le a magyar válogatottat Budapesten

Varga Jennifer/24.hu
Varga Jennifer/24.hu

Az albán válogatott 1-0-ra legyőzte a magyar csapatot szombat este a világbajnoki selejtezők hetedik fordulójában.

Kapcsolódó
Kínos vereséget szenvedett a magyar válogatott Albániában
Történelmi tettet hajtott végre az albán labdarúgó-válogatott, amely először nyert a magyarok ellen.

Marco Rossi szövetségi kapitánynak nem volt könnyű dolga, mivel Fiola Attilára és Szalai Ádám csapatkapitányra sem számíthatott a találkozón. Csatárposzton Sallói Dánielnek szavazott bizalmat, a baloldali szárnyvédő pedig Nagy Zsolt lett. Az első félidő egyetlen valódi izgalmát Djimsiti sérülése okozta, a helyére a 30. percben Veseli állt be. Mindennél beszédesebb, hogy nem találták el a kaput a csapatok az első 45 percben.

Térfélcsere után Sallóinak volt egy helyzete az első percben, de az albánok magasan letámadták a hazai csapatot, amivel nem tudott mit kezdeni Rossi csapata. Legnagyobb lehetőségünk Willi Orbán fejese volt, amelyről lemaradt két becsúszó magyar is, így a labda a kapufán csattant, csak éppen kifelé.

Beállt viszont csereként az elbasani rémálmunk, Armando Broja és Budapesten is eldöntötte a találkozót, miután kétszer is befűzte Szalai Attilát.

Ezzel a góllal nyert 1-0-ra Albánia, története során először idegenben győzött Magyarország ellen.

Forrás: sofascore.com

Vereségünkkel a világbajnoki kijutásunkra az esély gyakorlatilag matematikai maradt csupán.

Vb-selejtező, I csoport, 7. forduló

Magyarország – Albánia 0-1 (0-0)
Puskás Aréna
v.: Del Cerro (spanyol)

Magyarország: Gulácsi – Botka, Orbán, Szalai A. – Négo, Nagy Á., Schäfer, Nagy Zs. – Szoboszlai, Sallai – Sallói (Schön – 59.)
Albánia: Berisha – Ismajli, Djimsiti (Veseli – 30.), Kumbulla – Hysaj, Bare, Gjasula, Trashi – Uzuni (Broja – 65.), Cikalleshi (Manaj – 65.), Cekici (Bajrami – 45)
gól: Broja (80.)
sárga lap: Botka, Kleinheisler ill. Cekici, Gjasula, Veseli

Lecsapott a magyarok réme Budapesten is, Albánia újra győzött

Az albán válogatott 1-0-ra legyőzte a magyar csapatot a szombat esti világbajnoki selejtezőn. A találkozó nagyon unalmasra sikerült, az első 45 percben szinte semmi sem történt, Armando Broja viszont csereként beállva újra villant és erre már nem volt válasza Marco Rossi csapatának.

Öt perc

Ennyi időnk maradt még tenni valamit az egyenlítésért, de nehéz, ha a mi térfelünkön izzadunk, hogy a labda legalább nálunk legyen.

Már megint Broja

Kihasználta a gyorsaságát Szalai Attila mellett, majd addig helyezkedett a tizenhatoson belül, amíg lövő helyzetbe került és a jobb alsó sarokba zúdította az albánok vezető gólját. Hidegzuhany a javából.

Még szerencsénk sincs, kapufa!

Szoboszlai jobb oldalról érkező beadását egy albán csúsztatta meg, a hosszún érkező Willi Orbán pedig a bal alsó sarkot vette célba fejjel. Lemaradt a becsúszó Kleinheisler és Vécsei is a labdáról, amely a kapufáról kifelé pattant. Pedig igazán bemehetett volna…

És a pillanat, amire sok Fradista várt: Vécsei beáll

A Ferencvárosban egyre többet játszó magyar középpályás Nagy Ádám helyére állt be. Róla érdekesség, hogy élete első válogatott meccsén éppen Albánia ellen játszott 2014-ben egy 1-0-ra megnyert felkészülési találkozón. Ezt az eredményt ma is elfogadnánk! Rajta kívül Kleinheisler is beszállt, ő Sallai helyére jött.

A magas letámadással ma sem tudunk mit kezdeni

Az albánok szép lassan a hazai csapat fölé nőttek, az sem ritka, hogy az ellenfél összes mezőnyjátékosa a mi térfelünkön van és próbál letámadva labdát szerezni. Szerez is, sok a zavar a labdakihozatalainkban. Ebből előbb-utóbb baj lesz, ha nem változik a játék képe. Mi sem jelzi jobban, mint a tény, hogy Uzuni teljesen tisztán fejelhetett az ötösünkről, oltári mázli, hogy épp Gulácsi kezébe bólintott.

Marco Rossi is belenyúlt most már

Sallói Dániel kapta le a kapitány, akinek egy momentuma volt, azon kívül nem sokszor lehetett észrevenni. Schön Szabolcs állt be helyette, aki már egy sárga lapot ki is harcolt.

Gulácsi újra kifogott Uzunin

Myrto Uzuni kapott labdát, amivel nyílegyenesen indult a magyar kapu felé. Willi Orbán szorongatta, de nem csinált semmi butaságot. Gulácsi kivárt és igaza is lett, mert Uzuni lövését ki tudta paskolni. Maradt a 0-0.

Eddig inkább az albánoké a labda

Gyanúsan sok időt töltenek a játékosok a magyarok térfelén, főleg védekezésre kényszerülnek a mieink. A bal oldalon Veseli kezdi bontogatni szárnyait, de Nagy Zsoltnak is vannak nehézségei a túloldalon.

Az első percben mutattunk valamit!

Na, ez már jobb! Négo kapott a jobb szélen labdát, a felfutó Botka Endre elé tálalt, aki laposan centerezett. Némileg váratlanul, ütemtelenül kapura belsőzte Sallói Dániel a labdát, de picivel a kapufa mellé ment a lövése.

Pocsék 45 perc volt, ne szépítsük

Alig alakult ki helyzet, lövés pedig még kevésbé, a magyar válogatott egyetlen alkalommal próbált kapura lőni az egész félidőben. Egy jó elfutásunk voltt a jobb oldalon Négónak hála, ezen kívül körülményes és pontatlan volt a mieink játéka. Az 54 százalékos labdabirtoklás önmagában édeskevés.

Vége az első félidőnek

A hosszabbításban még egy albán szabadrúgást kellett védenie Gulácsinak, de nagy izgalom nem volt. Tulajdonképpen ez igaz az egész első félidőre. Unalmas 45 perc volt, összesen 3 lövéssel próbálkozott a két csapat, egyedül a végén megpattanó szabadrúgás nevezhető kaput eltaláló lövésnek.

Te jó ég, mit úsztunk meg!

Labdát szereztek az albánok, majd egyből indítást kapott Myrto Uzuni, de a Fradi légiósa egyrészt elpuskázta a ziccerét, másrészt a magyar térfélről, vagyis lesről indult. Gulácsi azért nagyot kiabált a védőivel.

Máris cserélnie kell az albánoknak

Berisha és Dzsimsziti ütközött a levegőben egy magyar beadást követően. Percekig kellett őket ápolni, végül a kapus folytatni tudta a játékot, de a védőt hordágyon vitték le. Veseli állt be a helyére.

Négót faragják rendesen

Egyszer Botka is a földön maradt, de őt nem bántotta senki. Négo viszont kap rendesen, ahogy az képünkön is látszik.

Varga Jennifer/24.hu

Na, ebben volt ötlet!

Négo futott el a jobb szélen, a középre adott labdája viszont nem jutott el Sallai Rolandig. Az albán védők nagyon észnél voltak, az ötösről vágták ki labdát.

Szalai Attila szerencsére észnél volt

Bele-belebakiznak a magyarok a labdakihozatalba, a 10. percben Nagy Zsolt szórta el a labdát, amiből veszélyes helyzet is lehetett volna. Bare vette célba a kaput, de Szalai Attila blokkolta a lövését. Ezután nem sikerült jó beadásból veszélyeztetnie az albánoknak, így maradt a 0-0.

Mi irányítunk eddig

Sok minden nem történt az első öt percben, az albánok időnként próbáltak presszingelni, de nagy pánikot nem okoztak ezzel. A magyaroknál van többet a labda, de helyzetekben nem mutatkozott meg.

Olvasói sztorik