Magyar foci sport

Megható siker: a ZTE jött ki győztesen a drámai hajrából

Második győzelmét aratta a a Zalaegerszeg az NB I mostani szezonjába, miután 2-0-ra legyőzte hazai pályán az MTK-t és így elmozdult az utolsó előtti helyről.

Mindezt úgy, hogy a napokban arról lehetett olvasni, már keresik a vezetőedző, Waltner Róbert utódját.

Kapcsolódó
Elképesztő, mit csinált Ferenczi István a ZTE-MTK meccs előtt
Talán még az sem túlzás, ha azt írjuk, a Zalaegerszegi TE asszisztens edzője futva érkezett a vasárnapi bajnoki mérkőzésre, hiszen péntek reggeltől egészen szombat délelőttől egyhuzamban lenyomott 215,7 kilométert.

A zalaegerszegi vezetők Aczél Zoltánnal már egyeztettek is, de Waltner irányította a munkát a héten, és ő állt vasárnap is az oldalvonal mellett. A ZTE hősei Koszta Márk és Demjén Patrik voltak: előbbi két gólt szerzett (egyet a 11., egyet a 85. percben), míg utóbbi tizenegyest védett a 81. percben, 1-0-s állásnál, Grozav középmagasan érkező lövését ütötte ki.

A szurkolók közül többen Waltner Róbertet éltették a hajrában, aki aztán a lefújás után mintha elérzékenyült volna, a stábtagokkal ölelkezett meghatottan.

A Zalaegerszeg a válogatott szünet után majd a bajnoki címvédő Ferencvárossal találkozik az NB I-ben.

OTP Bank Liga, 8. forduló

ZTE FC-MTK Budapest 2-0 (1-0)
Zalaegerszeg, 1057 néző, v.: Andó-Szabó

ZTE FC: Demjén – Lesjak, Serafimov, Kálnoki Kis, Bedi – Skribek (Ubochioma, 68.), Halilovic (Zimonyi, 91.), Spoljaric (Tajti, 68.), Sankovic, Koszta (Bakary, 91.) – Borukov (Babati, 58.)

MTK Budapest: Mijatovic – Alho, Varju, Ferreira, Herrera – Kosznovszky, Weir, Dimitrov (Mezei, a szünetben) – Kovácsréti (Vancsa, 59.), Miovski, Grozav (Osei, 83.)

 

gólszerző: Koszta (11., 85.)

sárga lap: Babati (92.), illetve Halilovic (79.), Miovski (92.)

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!