Magyar foci

Megható siker: a ZTE jött ki győztesen a drámai hajrából

Második győzelmét aratta a a Zalaegerszeg az NB I mostani szezonjába, miután 2-0-ra legyőzte hazai pályán az MTK-t és így elmozdult az utolsó előtti helyről.

Mindezt úgy, hogy a napokban arról lehetett olvasni, már keresik a vezetőedző, Waltner Róbert utódját.

Kapcsolódó
Elképesztő, mit csinált Ferenczi István a ZTE-MTK meccs előtt
Talán még az sem túlzás, ha azt írjuk, a Zalaegerszegi TE asszisztens edzője futva érkezett a vasárnapi bajnoki mérkőzésre, hiszen péntek reggeltől egészen szombat délelőttől egyhuzamban lenyomott 215,7 kilométert.

A zalaegerszegi vezetők Aczél Zoltánnal már egyeztettek is, de Waltner irányította a munkát a héten, és ő állt vasárnap is az oldalvonal mellett. A ZTE hősei Koszta Márk és Demjén Patrik voltak: előbbi két gólt szerzett (egyet a 11., egyet a 85. percben), míg utóbbi tizenegyest védett a 81. percben, 1-0-s állásnál, Grozav középmagasan érkező lövését ütötte ki.

A szurkolók közül többen Waltner Róbertet éltették a hajrában, aki aztán a lefújás után mintha elérzékenyült volna, a stábtagokkal ölelkezett meghatottan.

A Zalaegerszeg a válogatott szünet után majd a bajnoki címvédő Ferencvárossal találkozik az NB I-ben.

OTP Bank Liga, 8. forduló

ZTE FC-MTK Budapest 2-0 (1-0)
Zalaegerszeg, 1057 néző, v.: Andó-Szabó

ZTE FC: Demjén – Lesjak, Serafimov, Kálnoki Kis, Bedi – Skribek (Ubochioma, 68.), Halilovic (Zimonyi, 91.), Spoljaric (Tajti, 68.), Sankovic, Koszta (Bakary, 91.) – Borukov (Babati, 58.)

MTK Budapest: Mijatovic – Alho, Varju, Ferreira, Herrera – Kosznovszky, Weir, Dimitrov (Mezei, a szünetben) – Kovácsréti (Vancsa, 59.), Miovski, Grozav (Osei, 83.)

 

gólszerző: Koszta (11., 85.)

sárga lap: Babati (92.), illetve Halilovic (79.), Miovski (92.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik