Magyar foci

Dzsudzsák begőzölt, de piros lapja sem volt elég a fehérvári sikerhez

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

A második félidőben emberelőnyben futballozó Fehérvár 1-1-es döntetlent játszott a Debrecen otthonában az NB I 8. fordulójának szombati játéknapján. Mindkét gól a hajrában és büntetőből született, írta az MTI.

Kapcsolódó
Klubtörténelmet írt a Gyirmót, kifütyülték csapatukat az újpesti szurkolók
Nyolc forduló után is nyeretlen még a fővárosi csapat.

Gól nélküli, ezzel együtt jó iramú és eseménydús első félidőt láthatott a közönség: mindkét oldalon adódtak helyzetek, a nagyobbak a vendégek előtt, de ezek rendre kimaradtak.

A hazaiak csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs rendkívül idegesen, feszült hangulatban játszott, s mivel a 41. percben már a második sárga lapját gyűjtötte be, el kellett hagynia a pályát (az eset itt nézhető meg).

A 108-szoros válogatott játékos a 21. percben rossz ütemben csúszott be Funshónak, ekkor villant először a sárga lap, majd miután Makarenko felhúzta, a 41. percben Nikolicsnak rúgott oda.

Emberhátránya ellenére nagyon aktívan kezdte a második játékrészt a Debrecen, helyzetekig és lesgólig el is jutott, de ilyen találata a vendégeknek is volt. Az iramra továbbra sem lehetett panasz, viszont sok volt a szabálytalanság, a játékmegszakítás.

A 66. percben Tomas Kosickyt, a házigazdák kapusát le kellett cserélni, mert egy rossz mozdulatnál súlyosnak tűnő sérülést szenvedett.

Miközben a hazaiaknál csereként beállva Németh Krisztián hosszú évek légióskodása után visszatért az NB I-be, a meccs hajrájára beszorította ellenfelét a Fehérvár, de a debreceni kontrák változatlanul veszélyt jelentettek.

Egy ilyen során Németh büntetőt harcolt ki, Ugrai pedig értékesítette, de ezzel még nem volt vége, mert néhány perc múlva videobírózás után a vendégek is 11-eshez jutottak. Kodro sem hibázott, így döntetlennel ért véget az összecsapás.

NB I, 8. forduló

Debreceni VSC – MOL Fehérvár FC 1-1 (0-0)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 4054 néző
v.: Vad II
Debrecen: Kosicky (Gróf, 66.) – Bévárdi, Baráth, Deslandes, Ferenczi – Soltész, Dzsudzsák, Varga J., Sós (Korhut, 83.) – Ugrai, Bárány (Németh K., 77.)
Fehérvár: Kovács D. – Fiola, Rus, Stopira, Heister (Petrjak, 57.) – Nego, Szendrei (Zivzivadze, 81.), Makarenko, Dárdai – Bamgboye, Nikolics (Kodro, 57.)
gól: Ugrai (86., 11-esből), illetve Kodro (92., 11-esből)
sárga lap: Sós (16.), Dzsudzsák (21., 41.), Ferenczi (61.), Németh K. (90.), Soltész (95.), illetve Stopira (85.)
piros lap: Dzsudzsák (41.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik