Magyar foci

Rémálom Újpesten, mez nélkül távoztak a pályáról a labdarúgók

Nyolc forduló után három ponttal utolsó, nyeretlen a hússzoros bajnok. Hogy mi lehet a gond a Megyeri úton, arra a német edző is csak keresi a választ.

Az Újpest FC szombat délután hazai pályán kapott ki 3-1-re az NB I-ben a nyeretlen klubok csatájában. A lila-fehérekhez képest minimális élvonalbeli múlttal, tapasztalattal, a sikerrel rendelkező Gyirmót FC győzelmével történelmet írt, mivel először szerzett három gólt egy mérkőzésen.

Az Újpestet az eddigi három belső védős rendszerrel, 3-5-2-es felállással szemben 4-4-2-ben küldte pályára Michael Oenning edző. Másra nem is merünk gondolni, mint arra, hogy ez annyira összezavarta az újpesti légióshadat, hogy 27 perc alatt háromszor kapitulált az amúgy meccsek óta kapitális hibákat vétő, rossz ütemű kifutásait követő kivetődéseivel egymás után két mérkőzésen is büntetőt összehozó kapus, Banai Dávid.

Kapcsolódó
Dzsudzsák begőzölt, de piros lapja sem volt elég a fehérvári sikerhez
Az utolsó percekben két büntetőből alakult ki a végeredmény.

A magyarok már igen, azonban alighanem ezek a külhoni labdarúgók olyat még nem tapasztaltak, hogy a 90 percnyi rémálmot követően a hazai szurkolók, akik addig is hangot adtak elégedetlenségüknek, levetették róluk a mezt.

Hogy  mi lehet a gond Újpesten, arra a német edző is csak keresi a választ. A mérkőzést követő nyilatkozatában azt mondta, szerinte nagyon alaposan felkészülve várták ezt a találkozót, s az első öt percben még megfelelő volt a játékuk, aztán elindultak lefelé a lejtőn.

Csak saját magunkat okolhatjuk ezért, mi követtük el a hibákat, nem fókuszáltunk eléggé – a futball pedig megbünteti azt, aki ilyen könnyelműen játszik. Nem voltak igazán nagy helyzeteink, egy-két kapufát rúgtunk, de ez kevés az üdvösséghez. Elemeznünk kell, hogy mi vezetett ehhez a kudarchoz

– fogalmazott Oenning.

Kapcsolódó
Tömegverekedés volt Debrecenben a DVSC-Fehérvár bajnoki előtt
Nagyjából 120 futballhuligán verte agyba főbe egymást a szombat este. 

A sajtótájékoztatón a Nemzeti Sport munkatársa megkérdezte: mit gondol, vajon nyolc nyeretlen mérkőzés után is élvezi a szakmai stáb a vezetőség bizalmát?

Miért ne élveznénk továbbra is a bizalmat? Ha bármivel probléma lenne, ha vezetőedzőként én lennék az, azt nyilván érezném, és el is gondolkodnék azon, hogy szükséges-e váltani. Még nem szükséges takarodót fújni. Nem hiszem, ha engem lecserélnének, azzal megoldódnának a problémák

– válaszolta a német edző.

OTP Bank Liga, 8. forduló, szombati eredmények

Újpest FC – Gyirmót FC Győr 1-3 (0-3)
gól: Kasztrati (52.), illetve Varga B. (11., 27., a másodikat 11-esből), Szegi (16.)

Puskás Akadémia – Mezőkövesd Zsóry FC 2-0 (1-0)
gól: Favorov (19.), Baluta (63.)

Debreceni VSC – MOL Fehérvár FC 1-1 (0-0)
gól: Ugrai (86., 11-esből), illetve Kodro (92., 11-esből)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik