Magyar foci

Szektorbezárás és pénzbírság a Diósgyőrnek, fegyelmi indult a Fradi-Újpest után

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

Kedden ülésezett az MLSZ fegyelmi bizottsága, ahol az a döntés született, hogy a felcsúti Yoell Van Nieff és az újpesti Abdoulaye Diaby egy-egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Mindkét játékost kiállították az NB I legutóbbi fordulójában.

Összevont eljárás alapján a DVSC-t, az FTC és a Kisvárda elleni idegenbeli bajnoki mérkőzésein szurkolóinak ismétlődő rendzavarásaiért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása) pénzbüntetés megfizetésére kötelezték, az viszont nem közölték, mekkora összegről van szó.

Kapcsolódó
Marco Rossi arról, hogy Nagy Ádám a Pisához szerződött: Jó döntés volt
A válogatott középpályás sokakat meglepett, amikor a nyáron a Serie B-be igazolt.

Az NB II-ben a DVTK is összevont eljárás alapján büntették: a Pécs, a Nyíregyháza és a Szentlőrinc elleni hazai bajnoki mérkőzésein szurkolóinak ismétlődő rendzavarásaiért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása és pirotechnikai eszközök használata) és mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértésért

pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá elrendeli 1 soron következő mérkőzésre a sportszervezet hazai NB II-es bajnoki mérkőzéseinek otthont adó DVTK Stadion „F”, „G”, „H”, „I” és „J” szektorainak lezárását, olvasható a közleményben.

A Ferencváros – Újpest FC derbivel kapcsolatban mindkét sportszervezettel szemben fegyelmi eljárást indított a fegyelmi bizottság szurkolói rendzavarások, köztük pirotechnika-használat, valamint megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása miatt. A szurkolói cselekményeket a fegyelmi bizottság a későbbiekben tárgyalja.

Kapcsolódó
A zokogó Simon Krisztiánt éltette az újpesti tábor
Íme egy magyar játékos, akinek jelent valamit a klubszeretet.
Olvasói sztorik