Laszlo Balogh / POOL / AFP
Magyar foci sport

Marco Rossi arról, hogy Nagy Ádám a Pisához szerződött: Jó döntés volt

Marco Rossi volt a vendége a Sport TV olasz bajnoksággal foglalkozó magazinműsorának, és mivel épp hétfőn hirdetett keretet a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, megkerülhetetlen téma volt Nagy Ádám Pisába igazolása. A középpályás szinte végigjátszotta a nyári Európa-bajnokságot a magyar csapatban, mindezek után sokakat meglepett, hogy az angol másodosztályú Bristol Cityből nem lépett feljebb, hanem a Serie B-be igazolt. Rossi szerint jól választott.

Az elmúlt két meccsen 90 perceket játszott, és jól is játszik, ami fontos számára. Jó választás volt, hogy a Pisához ment, mert ez egy stabil klubcsapat, megvannak a maga tervei és programjai. Ez nem mindig egyszerű, különösen az olasz másodosztályban, de úgy hiszem, jó esélye van a csapatnak, hogy feljut a Serie A-ba.

De ismétlem, nagyon korai még jóslásokba bocsátkozni. Nagyon hosszú a Serie B, rengeteg mérkőzés, majd a rájátszás, tehát sosem egyszerű innen feljutni. De Pisában például a klub szervezettsége is nagyon jó ehhez” – mondta a Sport TV műsorában Marco Rossi.

Kapcsolódó
A Kisvárda sportigazgatója: Sok edző tévedésben van Magyarországon
Révész Attila szerint egy edző a mai futballban húsz-huszonöt százalékot tud hozzátenni egy csapat teljesítményéhez.

 

A 26 éves Nagy Ádám ebben a szezonban négy bajnokin, összesen 226 percet játszott klubcsapatában a bajnokságban. Gólja és gólpassza ugyan még nincs, de 88,7 százalékos hatékonysággal osztogatja a passzokat. A 2016-os Eb után is Olaszországba igazolt, akkor az élvonalbeli Bolognához.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!