Magyar foci

Marco Rossi arról, hogy Nagy Ádám a Pisához szerződött: Jó döntés volt

Laszlo Balogh / POOL / AFP
Laszlo Balogh / POOL / AFP

Marco Rossi volt a vendége a Sport TV olasz bajnoksággal foglalkozó magazinműsorának, és mivel épp hétfőn hirdetett keretet a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, megkerülhetetlen téma volt Nagy Ádám Pisába igazolása. A középpályás szinte végigjátszotta a nyári Európa-bajnokságot a magyar csapatban, mindezek után sokakat meglepett, hogy az angol másodosztályú Bristol Cityből nem lépett feljebb, hanem a Serie B-be igazolt. Rossi szerint jól választott.

Az elmúlt két meccsen 90 perceket játszott, és jól is játszik, ami fontos számára. Jó választás volt, hogy a Pisához ment, mert ez egy stabil klubcsapat, megvannak a maga tervei és programjai. Ez nem mindig egyszerű, különösen az olasz másodosztályban, de úgy hiszem, jó esélye van a csapatnak, hogy feljut a Serie A-ba.

De ismétlem, nagyon korai még jóslásokba bocsátkozni. Nagyon hosszú a Serie B, rengeteg mérkőzés, majd a rájátszás, tehát sosem egyszerű innen feljutni. De Pisában például a klub szervezettsége is nagyon jó ehhez” – mondta a Sport TV műsorában Marco Rossi.

Kapcsolódó
A Kisvárda sportigazgatója: Sok edző tévedésben van Magyarországon
Révész Attila szerint egy edző a mai futballban húsz-huszonöt százalékot tud hozzátenni egy csapat teljesítményéhez.

 

A 26 éves Nagy Ádám ebben a szezonban négy bajnokin, összesen 226 percet játszott klubcsapatában a bajnokságban. Gólja és gólpassza ugyan még nincs, de 88,7 százalékos hatékonysággal osztogatja a passzokat. A 2016-os Eb után is Olaszországba igazolt, akkor az élvonalbeli Bolognához.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik