Magyar foci

A Kisvárda sportigazgatója: Sok edző tévedésben van Magyarországon

M4 Sport
M4 Sport

Egyelőre nem nagyon lehet lefékezni a Kisvárdát, amely az eddigi hét fordulóban hat győzelme mellett mindössze egyszer kapott ki, így vezeti az NB I-et – igaz, a Ferencváros úgy marad el mögötte három ponttal, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. Meg is választották augusztus legjobb vezetőedzőjének Joao Janeirót, valamint az M4 Sport Góóól!2 c. műsorában is foglalkoztak a kisvárdai meneteléssel.

A műsorba bevágták Révész Attilát, a klub sportigazgatóját, aki arról beszélt, szerinte a mai futballban az edzők 20-25 százaléknál többet nem tudnak hozzátenni a csapat eredményeihez. Mert hiába jó egy edző, ha nem jók a játékosai.

Janeiro erősségének azt tartja, hogy a habitusának köszönhetően jó csapatszellem alakult ki, nála a periférián lévő játékosok sem sértődnek meg. Valamint nem az egyéni megmozdulásokkal foglalkozik, a mérkőzéseket is komplexen elemzi ki. Révész kiemelte azt is, szerinte fontos, hogy edző felismerje az ellenfél gyengeségeit és erősségeit, majd ezek után átadja a csapatnak a tudnivalókat.

Nagyon sok edző tévedésben van Magyarországon. Nagyon sokszor hallottam már – én az ilyen edzőt többé fel sem hívom –, hogy én játszom a játékomat, nem foglalkozom az ellenféllel. Ilyen blődségeket sajnos nagyon sokat hallottam. Ez a kinti világban nem így működik. Remélem, már Magyarországon sem, sőt azt is tudom, hogy nagyon sokan, nagyon jó edzők itthon is felkészülnek az ellenfélből

– magyarázta Révész, aki aztán sorolni kezdte, hogy van, amikor fel tudják hozni a labdát, van olyan ellenfél, aki ellen inkább nem kockáztatnak, valamikor magas presszinget tudnak alkalmazni, máskor meg vissza kell állniuk. Szerinte az a sikerek kulcsa, hogy amit hét elején megbeszélnek az ellenfelekről, az a hétvégén visszaköszön a Kisvárda játékán – és nem csak elméleti síkon.

A Kisvárda legközelebb ahhoz a Budapest Honvédhoz látogat, amely a legutóbbi négy bajnokijából hármat megnyert, egyedül a Ferencvárostól kapott ki ebben az időszakban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik