Magyar foci

Lengyelországból érkezik a válogatott keret meglepetésembere

Vajda János / MTI
Vajda János / MTI

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi keretet hirdetett a szeptemberi vb-selejtezőkre, és a listán ott találjuk Szoboszlai Dominik, Sallói Dániel és Tamás Márk nevét is.

Szoboszlai remekül kezdte lipcsei karrierjét, hiszen hosszú sérüléséből felépülve előbb a német kupában szerzett gólt, majd duplázott a Stuttgart elleni bajnokin.

Kapcsolódó
Szoboszlai-varázslat: káprázatos dupla a Bundesligában
Először védheteten lövéssel vette be a stuttgarti kaput, majd egy távoli szabadrúgása akadt be.

Sallói behívása sem meglepetés, hiszen 12 góljával a második helyen áll az MLS góllövőlistáján, és hetek óta pazar formában futballozik.

Kapcsolódó
Sallói Dániel elképesztő góljával vezeti az MLS kanadai táblázatát
A Sporting Kansas City magyar támadója újra betalált, az MLS kanadai táblázatán többek közt bizonyos Nani (9+5) és Gonzalo Higuaín (8+4) is a hátát nézi.

Bár sokan találgatták, bekerül-e Dzsudzsák Balázs, a Debrecen csapatkapitányát ezúttal sem hívta meg Rossi, újoncként viszont ott van a keretben a lengyel Slask Wroclaw védője, Tamás Márk. A 27 éves Tamás Fehérváron nevelkedett, majd a Puskás Akadémia és a Diósgyőr színeiben játszott az NB I-ben, mielőtt a lengyel klub tavaly februárban leigazolta.

Rossi azt mondta, régóta figyelemmel kísérte Tamást, és úgy érezte, indokolt lett a meghívása, mivel a védő stabil tagja a Slask Wroclawnak.

A sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy a korábbi 21-szeres válogatott Laczkó Zsolt másodedzőként csatlakozott a válogatott stábjához.

A magyar válogatott szeptember 2-án az Eb-ezüstérmes Angliát fogadja, majd három nappal később Albániába látogat, aztán szeptember 8-án Andorra ellen lép pályára a Puskás Arénában. A két hazai meccsre minden jegy elkelt.

A magyar csapat eddig három mérkőzést játszott a jövő évi, katari világbajnokság selejtezősorozatában: Lengyelország ellen 3-3-as döntetlent ért el házigazdaként, majd San Marinóban 3-0-ra, Andorrában pedig 4-1-re nyert.

Olvasói sztorik