Nemzetközi foci

Szoboszlai-varázslat: káprázatos dupla a Bundesligában

HENDRIK SCHMIDT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
HENDRIK SCHMIDT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Az RB Leipzig hamar feledtette a Mainz elleni vereségét, ugyanis a Bundesliga 2. fordulójában 4-0-ra ütötte ki a Stuttgartot. Először volt kezdő Szoboszlai Dominik a német bajnokságban és a neki jutó 68 percben két szenzációs gólt is szerzett.

Pénteken a Stuttgart ellen mind a három magyar válogatott játékos, Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik is a kezdőben kapott helyet a hazai pályán játszó RB Leipzigban, amely meglepetésre egy mainzi vereséggel kezdte a szezont. Szoboszlai először kezdett bajnokin és meg is szerezte első gólját a német élvonalban: a 38. percben, miután senki sem támadta meg a védők közül, éles szögből jobbal bombázott a kapuba.

Szoboszlai első gólja:

Nem kellett sokat várni a második találatára sem.

A második félidőt egy szép góllal kezdte a Lipcse, akkor Forsberg volt a befejező ember, miután André Silva sarokkal lekészítette neki a labdát – a középkezdéstől elég volt 15 másodperc, hogy a támadást végigvigyék a hazaiak. Az 52. percben távoli szabadrúgáshoz jutott házigazda, Forsberg átengedte a lehetőséget, Szoboszlai erőből középre lőtt, nem ért bele senki, a labda így a kapuban kötött ki. Utána még André Silva is beköszönt tizenegyesből, így Szoboszlai a 69. percben, 4-0-s lipcsei vezetésnél hagyta el a pályát, vastapsot kapott.

És a második:

A 20 éves magyar játékos a góljai mellett is elég aktív volt, hol cseleivel, hol okos passzaival hívta fel magára a figyelmet, valamint a pontrúgások többségét is ő végezte el, több veszélyes szöglete is volt. Gulácsinak elsősorban az első félidőben kellett nagy védést bemutatnia, míg Orbán 76 percet töltött a pályán, ezúttal kevesebb dolga volt (egyszer viszont ápolni kellett), többnyire ugyanis a Leipzig támadott a mérkőzésen.

Szoboszlai Dominik még a télen érkezett Lipcsébe 20 millió euróért, azonban makacs sérülése miatt kihagyott fél évet, a részben magyar rendezésű Európa-bajnokságon sem lépett pályára. Az első tétmeccse új csapatában a Sandhausen elleni kupamérkőzés volt augusztus 7-én, azon már betalált. Most pedig a Bundesligában is megszerezte az első góljait.

Kapcsolódó
Szoboszlai Dominik góllal mutatkozott be az első tétmérkőzésén
Nehéz lett volna jobban debütálni az új csapatában.

Bundesliga, 2. forduló

RB Leipzig – Stuttgart 4-0 (1-0)

Gólszerzők: Szoboszlai (38., 52.), Forsberg (46.), Silva (65.)

Olvasói sztorik