Mohos Márton / 24.hu
Magyar foci sport

Marco Rossi: Intelligens és szervezett játékkal felvesszük a versenyt bárkivel

Marco Rossi története valószínűleg az idei labdarúgó Európa-bajnokság legizgalmasabb sztorija – ezzel vezette fel a magyar válogatott szövetségi kapitányával készített interjúját a Footballnews24.it portál.

A szakember a Lumezzane, a Pro Patria, a Spezia, a Scafese és a Cavese kispadja után Magyarországon kapott olyan lehetőséget, amelynek köszönhetően felszálló ágba került a pályája.

Kapcsolódó
Szalai Ádám 8,5 millió forinttal segít egy agydaganattal küzdő kisfiút
A négyéves Marci életminősége sokat javult, de a fenntartó terápia sokba kerül.

A Budapest Honvédot bajnoki címhez segítette 2017-ben, egy évvel később a dunaszerdahelyi DAC-cal nyert szlovák bajnoki bronzot. Aztán 2018. június 19-én ki nevezték szövetségi kapitánynak a magyar válogatottnál, annál a csapatnál, amelyet egykoron a nagyapja oly’ nagy lelkesedéssel figyelt.

A válogatottal azóta – bár nem jutott tovább csoportjából – szenzációsan szerepelt az Eb-n, most pedig újabb álmot kerget, szeretne kijutni a világbajnokságra.

„A Franciaország, Portugália és Németország elleni mérkőzések nagy jelentőséggel bírtak számunkra, méltó módon képviseltünk egy egész országot. Azt hiszem, Magyarországon senki sem szégyellte magát a teljesítményünk miatt” – nyilatkozta.

„A futball nyilvánvalóan a legnépszerűbb Magyarországon. A szurkolók pedig kivételesek, valósággal szerelmesek ebbe a sportágba. Mi pedig tudjuk, amikor mindent beleadunk a pályán, akkor intelligens és szervezett játékkal bárkivel felvesszük a versenyt. És időnként ez is elég lehet a szurkolóinknak. A portugálok elleni 3–0-s vereség ellenére értékelték az erőfeszítést, az akaratot és az utcán vártak minket, hogy megtapsoljanak bennünket.”

Azt mondta, Cristiano Ronaldo, Kylian Mbappé vagy Manuel Neuer neve csak a meccsek előtt nyűgözte le.

Attól a pillanattól kezdve, hogy a pályára léptünk, mindent megpróbáltunk beleadni, hogy nyerjünk.

Leginkább a franciák lepték meg, mert a játékuk és az egyéniségeik lenyűgözték, ezért azt hitte, messzire jutnak, de már a nyolcaddöntőben kipottyantak.

Azt mondta, szakmai szempontból nem hiányzik neki Olaszország.

„El kell mondanom, hogy sohasem volt alkalmam visszatérni, engem nem kerestek más csapatok. Hiszem, hogy külföldön folytatom és fejezem be a pályafutásomat. Olaszországban nagyon jó edzők vannak, akik kevésbé jók, azoknak pedig meg kell próbálniuk máshol megtalálni a helyüket.”

Azt is elárulta, hogy sok edző van, akiket különös érdeklődéssel csodál, és akiktől inspirációt kapott.

„A legtöbbet Mircea Lucescutól és Marcelo Bielsától tanultam” – jelentette ki.

Ami a jövőbeli célokat illeti, azt mondta, Magyarország az angolokkal, a lengyelekkel és az albánokkal egy nagyon nehéz vb-selejtezős csoportban van, de az álom valóban a 2022-es világbajnokság lenne.

Papíron nem lehetőségről, hanem álomról beszélhetünk. De minden tőlünk telhetőt megteszünk.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!