Magyar foci

Szalai Ádám 8,5 millió forinttal segít egy agydaganattal küzdő kisfiút

Szívszorító videóval jelentkezett Szalai Ádám, a Mainz labdarúgócsapatának magyar válogatott csatára. A futballista az Instagram-oldalán egy négyéves, agydaganattal küzdő kisfiúról írt, akinek gyógykezeléséhez hatalmas összeggel járult hozzá.

„Néhány héttel ezelőtt jutott el hozzánk a 4 éves Marci szívszorító története. A kisfiút 14 hónapos korában agydaganattal diagnosztizálták, majd egy műtétet, sugárkezelést és kemoterápiát követően, 2020 januárjától egy kölni klinikán folytatódott a kezelése.

A speciális eljárás költségeinek fedezéséhez szükséges összeget egy páratlan összefogásnak köszönhetően sikerült összegyűjteni a családnak, az egyéves terápia pedig végre eredményt hozott:

a tumor mérete csökkenésnek indult, Marci életminősége sokat javult.

Nemrég azonban kiderült, hogy a gyógykezelést folytatni kell, a fenntartó terápia költségei pedig újabb 17 millió forintra rúgnak. Az összeg felét már sikerült összegyűjtenie a családnak, Marci szülei a segítségünket kérték a fennmaradó 8,5 millió forint előteremtéséhez” – írta.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

AdamSzalai (@adaam_s_) által megosztott bejegyzés

A sportoló egy rendhagyó, de annál bensőségesebb videohívás keretében mondhatta el a jó hírt:

a Játékidő Alapítvány, illetve az OLS Kft. (Omega Laser Steeltec) összefogásával rendelkezésre áll a kezelés folytatáshoz szükséges összeg.

„Kívánjuk, hogy mielőbb gyógyulj meg Marci, és nagyon reméljük, hogy hamarosan személyesen is találkozhatunk!” – üzente Szalai Ádám.

Olvasói sztorik