Magyar foci

Szalai Ádám segített a leukémiás srác gyógyulásában

Vietorisz Áron és családja tavaly decemberben elég rossz hírt kapott; a DVSC utánpótláskorú labdarúgójánál leukémiát diagnosztizáltak. Mint ilyen esetekben mindig, teljesen felborult a család élete. Miközben Áron többféle kemoterápiás kezelésen esett át, és kétszer is kihullott a haja, édesapja gyermeke ellátása érdekében felmondott a munkahelyén, amit a családi kassza sínylett meg.

A Blikk azt írja, szerencsére sokan segítetek nekik, a Játékidő Alapítvány adománya mellett Szalai Ádám támogatta őket abban, hogy a felépüléshez szükséges steril körülmények megvalósulhassanak.

A lap azt írja, Szalait azért érintette meg Áron története, mert a német Hoffenheim focicsapatának magyar válogatott csatára édesanyja 2000 májusában kapta az utolsó kezelését, mielőtt legyőzte a leukémiát.

Szalai azt remélte, édesanyja példája Áronnak is erőt ad a gyógyuláshoz, és láss csodát, ugyan a 15 éves labdarúgó és családja megrázó hónapokon ment keresztül, de miután megkapta testvérétől az egészséges sejteket, azok teljesen beépültek a szervezetébe.

Az orvosok közölték velük, hogy Áron nem szenvedett hiába, szervezete elindult a felépülés útján.

(Kiemelt képen: Vietorisz Áront (a kép bal oldalán), Szalai Ádám mellette jobbra Forrás: facebook.com)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik