Magyar foci

Szalai Ádám és a Puskás Akadémia is gyűjt a súlyos beteg Leventének

A világ egyik legdrágább gyógyszerét kellene beszerezni számára.

Zente után egy másik beteg kisfiúért, Leventéért is összefogott az egész ország. A 22 hónapos gyermek szintén SMA-betegségben, azaz gerincvelői izomsorvadásban szenved, és neki is a Zolgensma nevű kísérleti gyógyszerre gyűjtenek, ami az egyetlen olyan szer, ami javíthat az állapotán.

Zentének beadták a 700 milliós gyógyszert
Szigorú karanténban van Zente.

A világ egyik legdrágább gyógyszeréről van szó, 700 millió forintba kerül.

A ritka betegség a statisztikák szerint tízezer újszülött közül egy esetében jelentkezik. Ráadásul a fiúnak alig egy hete van, hogy esélyt kapjon a normális életre, mivel december 20-án lesz két éves, azután már nem kaphatja meg a gyógyszert. A szert meg kell rendelni és be is kell hozatni az országba, így a gyűjtésre kitűzött határidő november első hetéig szól.

A futball világa is megmozdult, hogy összejöjjön a kívánt összeg. A magyar válogatott csatára, Szalai Ádám a Facebookon tette közzé, hogy licitálni lehet egy, a nevével ellátott, dedikált mezre. Szalai az Azerbajdzsán elleni válogatott mérkőzésen viselt mezét ajánlotta fel a gyűjtéshez, amire a Jótékonysági licit Levente gyógyulásáért (Levente-SMA 2) nyilvános Facebook-csoportban lehet licitálni.

Játékidő Alapítvány 🙏A 22 hónapos enyingi Hosszú Leventénél egy évvel ezelőtt diagnosztizálták a gerincvelői…

Közzétette: Szalai Ádám – 2019. október 29., kedd

Szalai mellett a Puskás Akadémia is beállt a sorba: a Facebookon azt írják, a klub is csatlakozik a súlyos genetikai betegséggel küzdő enyingi kisfiú, Levente segítőinek közösségéhez, és a következő hazai bajnoki, a Budapest Honvéd elleni november 2-ai mérkőzés teljes bevételét Levi családjának ajánlja fel, ezzel is támogatva a kisfiú gyógykezelését.

Ha Ön is segíteni szeretne Leventének, itt talál meg ehhez minden információt!

❤️A Puskás Akadémia FC is csatlakozik a súlyos genetikai betegséggel küzdő enyingi kisfiú, Levente segítőinek…

Közzétette: Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia – 2019. október 29., kedd

Olvasói sztorik