Magyar foci

Napokon belül fellebbez az MLSZ a zárt kapus büntetés ellen

Nick England - UEFA/UEFA via Getty Images
Nick England - UEFA/UEFA via Getty Images

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a szurkolók viselkedése miatt három zárt kapus mérkőzésre, valamint 100 ezer euró megfizetésére büntette a magyar szövetséget (MLSZ).

Kapcsolódó
Anti-LMBTQ molinó és Bonjour, buzi franciák rigmus – ezek miatt büntette az UEFA az MLSZ-t
2019-ben kétszer is kaptunk büntetést rasszizmus és diszkrimináció vétsége miatt, így az UEFA visszaesőként kezelt minket.

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke szerdán még úgy fogalmazott, hogy majd idejében reagál a történtekre, csütörtökön viszont már a Mandinernek adott interjújában elmondta, fellebbeznek majd a döntés ellen. A Nemzeti Sport pénteken arról számolt be, hogy miután az UEFA elküldte részletes indoklását, a magyar szövetség dolgozik a fellebbezésen.

Időközben megérkezett az UEFA részletes indoklása, és ahogy korábban jeleztük, határidőre, vagyis a napokban megküldjük az európai szövetségnek a fellebbezést

– írja az NSO.

Az UEFA június 20-án közölte: a magyar-portugál összecsapás vizsgálatát követően diszkriminatív gesztusok miatt a Magyarország-Franciaország Európa-bajnoki csoportmérkőzés kapcsán is vizsgálódik, ugyanis amikor Kylian Mbappéhoz, illetve Karim Benzemához került a labda, számos magyar szurkoló huhogással és rasszista bekiabálásokkal reagált.

Öt nappal később indult fegyelmi eljárás a Németország-Magyarország Európa-bajnoki mérkőzés kapcsán, mert – német sajtóértesülések szerint – a magyar szurkolók egy része homofób dalokat énekelt a 2-2-re végződött csoportmeccsen.

A magyarok világbajnoki selejtezőn szeptember 2-án az Eb-döntős angol, majd hat nappal később az andorrai válogatottat fogadják, ugyanakkor a francia és a német hírügynökség – az UEFA-ra hivatkozva – azt közölte: ezekre a mérkőzésekre nem vonatkozik a tiltás, mert a nemzetközi szövetség (FIFA) égisze alá tartoznak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik