Magyar foci

Az MLSZ fellebbezni fog a zárt kapus büntetés ellen

Illyés Tibor/MTI
Illyés Tibor/MTI

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a szurkolók viselkedése miatt három zárt kapus mérkőzésre, valamint 100 ezer euró megfizetésére büntette a magyar szövetséget (MLSZ).

Kapcsolódó
Anti-LMBTQ molinó és Bonjour, buzi franciák rigmus – ezek miatt büntette az UEFA az MLSZ-t
2019-ben kétszer is kaptunk büntetést rasszizmus és diszkrimináció vétsége miatt, így az UEFA visszaesőként kezelt minket.

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke szerdán még úgy fogalmazott, hogy majd idejében reagál a történtekre, csütörtökön viszont már a Mandinernek adott interjújában elmondta, fellebbeznek majd a döntés ellen.

„Úgy gondolom, a döntésünk, a hangulat nagymértékben hozzájárult azokhoz az elismerő szavakhoz, amelyeket a helyszínen tartózkodók vagy akár a mérkőzéseinket tévénézőként követő ismerőseim megfogalmaztak nekem. Ezek alapján kijelenthető, hogy

a Puskás Aréna ott van Európa legkedveltebb stadionjai között, de talán azt sem túlzás mondani, hogy az Eb legkedveltebb létesítménye volt. Valamennyi Budapesten megforduló UEFA-vezető elismerően nyilatkozott a szervezésről, a vendéglátás színvonaláról”

– kezdte a szövetség elnöke, majd azt is elárulta, az UEFA részletes indoklását ismerve fognak fellebbezni.

Az MLSZ elnöke hozzátette, hogy még várják az UEFA részletes indoklását, de az MLSZ mindenképpen fellebbezni fog a szervezet határozata ellen.

Rendkívül igazságtalan, hogy néhány ember tette, viselkedése miatt több tízezer, a futballért rajongó szurkoló kényszerül a stadionon kívülre. Remélem, végül minden szurkoló megérti, hogy akár egyetlen sportszerűtlen néző tette is szigorú következményekkel jár diszkrimináció vagy rasszizmus esetén.”

Olvasói sztorik