Magyar foci

Először nyert nemzetközi tétmeccset a Puskás Akadémia

Illyés Tibor/MTI
Illyés Tibor/MTI

A Puskás Akadémia csütörtök este 2-0-ra legyőzte a finn Inter Turkut a Konferencia Liga-selejtezők első fordulójának visszavágóján.

Az első találatot nem felcsúti futballista szerezte, hanem a menteni igyekvő Anthony Annan. A 4. percben harcosan szerzett labdát Jakov Puljic, így aztán Luciano Slagveer a tizenhatoson belülre vihette azt be, miután hozzá pattant. A laposan középre lőtt passzába Annan pont úgy ért bele, hogy becsapta a kapusát és valahogy nagy nehezen becsorgott a kapuba.

Innentől a hazaiak főként védekeztek, de mindent elárul az első 45 percről, hogy egy-egy lövéssel próbálkoztak a csapatok. Térfélcsere után a Puskás Akadémia letámadta ellenfelét, Puljic pedig rögtön az első percben közvetlen közelről próbálta a rövid fölsőbe bebombázni a labdát, de Henrik Moisander hatalmas bravúrral a felső lécre tolta a lövést. Jakub Plsek a 83. percben lezárhatta volna a meccset és a párharcot, de közeli lövése a jobb kapufáról kifelé pattant. Végül nem ő zárta le a párharcot, hanem négy perccel később Yoell van Nieff egy távoli bombagóllal.

A felcsúti focicsapat tavaly szerepelt először nemzetközi selejtezőben, de pozitív koronavírustesztek miatt karanténba került a játékosok nagy része, a fiatalok pedig nem tudtak eredményesek lenni a svéd Hammarby IF ellen.

Mivel Finnországban 1-1-re végeztek egymással a csapatok, a csütörtöki győzelem volt a Puskás Akadémia történetében az első megnyert nemzetközi tétmeccs.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik