Magyar foci

Gyönyörű szabadrúgás és egy figyelmetlenség ejtette ki a Vidit a Konferencia Ligából

Meglepetésre 2-0-ra kikapott Örményországban a Mol Fehérvár FC a Konferencia Liga első selejtezőjének visszavágóján az Ararat Jereván ellen.

Az első félidőben hullámzó volt a két csapat teljesítménye, de időnként érezhetően a hazaiak uralták a meccset. A fordulópont a 33. percben állt be, amikor a szerb Dimitrije Pobulic szabadrúgásból látványos gólt lőtt a jobb fölső sarokba.

Pobulic gólja után viszont a Vidi kezdeményezett többet, bár ez nagy helyzetekkel nem párosult. Félidőben cserélt Szabics Imre, Budu Zivzivadze állt be és többször is jól hozta magát helyzetbe, de a befejezés nem jött össze. A Mol Fehérvár FC dominálta a félidőt, de kevés komoly lehetősége volt, legközelebb Ivan Petrjak járt a gólhoz egy váratlan csel utáni közeli lövéssel, de Vsevolod Jermakov bravúrral hárított.

Túloldalon Kovácsik Ádám is védett két nehéz lövést, de a kitámadó Vidi képtelen volt kiegyenlíteni és egy kirúgást követően a csereként beálló, 19 éves Donimani Yakuba Silue megduplázta az előnyt. Ha a szabadrúgásnál gondban a magyar csapat, innentől szinte lényegében vált a továbbjutás.

Az első mérkőzésen Marcel Heister távoli bombagóljára szintén Pobulic felelt egy szép átlövéssel, így a szerb középpályás két góllal is hozzájárult a székesfehérváriak kiejtéséhez.

Forrás: sofascore.com
Olvasói sztorik