Magyar foci

Hiába a Fraditól igazolt védő óriási gólja, az örmények kifogtak a Fehérváron

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

A MOL Fehérvár FC 1-1-es döntetlent játszott a Konferencia Liga első selejtezőkörében az örmény Ararat Jerevánnal.

Az Európa-bajnokságon szerepelt öt játékosa nélkül, de két nyári igazolásával a kezdőben állt fel a Fehérvár. A hazaiak nem estek neki ellenfelüknek, viszont jóval kezdeményezőbbek voltak, ami az első félidő közepétől már helyzetekben is megmutatkozott. A Jereván elsősorban a védekezéssel volt elfoglalva, de Kone révén néhányszor veszélyeztette a hazai kaput.

A fordulást követően a Fehérvár játéka visszaesett, ezért kiegyenlítettebbé vált a meccs. A hármas csere felpörgette a hazaiakat, ám minden lehetőségüket elpuskázták.

A hajrához közeledve a Ferencvárostól igazolt Marcel Heister bombájával megszerezte a vezetést a Vidi, majd a hosszabbítás perceiben Dimitrije Pobulic hasonlóan nagy góljával egyenlített a Jereván.

A visszavágót egy hét múlva rendezik Örményországban. A párharc továbbjutója az észt Paidével vagy a lengyel Slask Wroclawval játszik majd a második körben. Az első meccsen a lengyelek idegenben, Tamás Márk 89. percben szerzett góljának köszönhetően győztek 2-1-re.

Konferencia Liga, selejtező, 1. forduló, első mérkőzés:

MOL Fehérvár FC – Ararat Jereván (örmény) 1-1 (0-0)
Székesfehérvár, 2846 néző
v.: Orlic (moldovai)
Fehérvár: Kovácsik – Funsho, Lüftner, Stopira, Heister – Petrjak, Alef (Bolla, 89.), Houri, Dárdai (Szabó L., 60.) – Kovács I. (Nego, 60.), Zivzivadze (Nikolics, 60.).
Jereván: Jermakov – Bravo, Prljevic, Mikojan, Margarjan – Muradjan, Manojan (Hakobjan, 87.) – Stanojevic (Malakian, 63.), Arakeljan (Deblé, 63.), Pobulic – Kone (Silue, 92.).
gól: Heister (84.), illetve Pobulic (93.)
sárga lap: Houri (59.), Bamgboye (67.), Nego (76.), illetve Manojan (39.), Pobulic (45.), Mikojan (91.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik