Magyar foci

Peches döntetlennel kezdte a Konferencia Ligát a Puskás Akadémia

Kimmo Brandt / MTI / EPA / Compic
Kimmo Brandt / MTI / EPA / Compic

1-1-es döntetlent játszott a Puskás Akadémia a finn Inter Turku otthonában a Konferencia Liga selejtezőjének első fordulójában.

Pechesen indult a meccs a Puskás Akadémia szempontjából, mivel Deutsch sérülést szenvedett, le kellett cserélni, a helyére az a Favorov jött, aki az előző idényben a Zalaegerszegnél szerepelt kölcsönben.

Az első félidő egyértelműen a felcsúti csapaté volt, amely gólokkal vezethetett volna, de Slagveer a kapufát találta el, Plsek emelését a kapus tolta fölé, Kiss Tamás hatalmas ziccerben a jobb sarok mellé fejelt, Favorov lövése pedig szintén elkerülte a kaput.

A szünet után aztán feljavult a Turku, Källman lapos lövését Tóth Balázs tolta ki bravúrral, majd a finnek tízese az 59. percben már pontosabban célzott, Nunes nem lépett ki rá, ő pedig kilőtte a bal alsót.

Sokat kellett várni a Puskás Akadémia első lehetőségére a második félidőben, ami Plsek előtt adódott, de a cseh légiós lövése fölément. A 76. percben azonban Plsek meglepte a hazai kapust, egy lefejelt labdát kissé ütemtelenül lőtt el, és bár nem tűnt védhetetlen lövésnek, Moisander lába mellett a hálóba csorgott.

A csereként beállt Puljic révén a győztes gólt is megszerezhette volna a felcsúti klub, de a Lengyelországból igazolt horvát támadó centikkel a bal sarok mellélőtt. Plsek még ennél is közelebb járt a gólhoz, de a jobb kapufa kisegítette a finneket.

Maradt az 1-1, a visszavágót július 15-én rendezik a Pancho Arénában.

A mérkőzés statisztikája:

www.sofascore.com

Konferencia Liga, selejtező, 1. forduló, első mérkőzés:

Inter Turku (finn) – Puskás Akadémia FC 1-1 (0-0)
Turku, Veritas Stadion
v.: Tore Hansen (norvég)
Turku: Moisander – Järvenpää1 (Yrjas, 79.), Ketting, Hoskone, Hyvärinen – Nurmi (Bakkar, 78.), Sanz – Källman – Ojala – Furuholm, Kagajama.
Puskás Akadémia: Tóth B. – Joao Nunes, Spandler, Stronati, Deutsch (Favorov, 6.) – Baluta (Puljic, 71.), Van Nief, Kiss T. (Gruber, 88.) – Slagveer (Kozák, 71.), Plsek, Nagy Zs.
gól: Källman (59.), illetve Plsek (76.)
sárga lap: Järvenpää (18.), Furuholm (75.), illetve Van Nief (38.)

Olvasói sztorik