Magyar foci

Felcsúton minden értelemben nagy halat fogtak

A klub honlapján jelentették be, hogy a Puskás Ferenc Akadémiának „megvan a harmadik fogása”. Ezúttal minden értelemben nagy halat sikerült kihalászniuk a felcsútiaknak azzal, hogy leigazolták a kilencszeres cseh válogatott Libor Kozakot. A méretes, 192 centi magas középcsatár komoly karriert tud maga mögött. 19 éves korától öt éven át az olasz első osztályban, az SS Lazio csapatában futballozott, majd négy évet lehúzott a Premier League-ben, ahol az Aston Villa mezét viselte – igaz, csak az első évben adtak neki bizalmat (13 meccs), utána inkább a második csapatot erősítette.

Kapcsolódó
Túlságosan türelmesek vagyunk a magyar játékosokkal
Esterházy Mátyás játékosügynökkel Szoboszlai Dominik sérülésének gyógyulása mellett arról is beszélgettünk, vajon mely magyar játékosoknak és miért jelenthet ugródeszkát az átigazolási piacon az idei Eb-szereplés.

Kozak később megfordult Bariban, Livornóban, míg legutoljára a Sparta Praha keretét erősítette. A statisztikák szerint nem is rosszul, hiszen 2019-től 40 bajnoki meccs, 15 gól és 5 gólpassz szerepel a neve mellett, avagy a prágaiak minden második találatában benne volt.

.

Olvasói sztorik