Magyar foci

Megnyerte a derbit a Ferencváros és ezzel együtt a bajnoki címet is

Koszticsák Szilárd/MTI
Koszticsák Szilárd/MTI

A Ferencváros kedd este 3-0-ra legyőzte az Újpest FC-t az NB I 30. fordulójában, ezzel megszerezte története 32. bajnoki címét.

Nagy iramban kezdtek a vendégek, de nagy akciókig az FTC jutott el. Myrto Uzuni első gólját még les miatt nem adta meg Solymosi Péter játékvezető. Olekszandr Zubkov beadása után azonban a 12. percben már szabályos gólt szerzett Uzuni, a levegőben Kire Risztevszkit túlugorva belsőzött a jobb alsó sarokba.

Lendületbe jött a Fradi és a 29. percben újra betalált, ezúttal némi szerencsével mert az újpesti Koutrumpisz és Tokmac Nguen egyszerre csapott le egy labdára, végül a zöld-fehérek támadójánál maradt és a jobb alsóba gurított.

Térfélcsere után újra támadásba lendült az Újpest, de sokáig nem sikerült nagy helyzetet kidolgozni, vagy a távoli fejesek, lövések pont Bogdán Ádám ölében landolt. Az ellentámadásokból veszélyesen játszó Fradi azonban egy szöglet után tizenegyeshez jutott, miután Banai Dávid a labda helyett Samy Mmae arcát találta el kézzel. A tizenegyest Uzuni értékesítette.

Ezután is hajtottak a lila-fehérek, de nem tudták bevenni a címvédő kapuját, a Ferencváros pedig elszórakozta adódó lehetőségeit a folytatásban. Ennek ellenére 3-0-ra nyert a Fradi és ezzel megnyerte az OTP Bank Liga 2020-2021-es kiírását.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik