Magyar foci

Kiütéses vereséget szenvedett a Budafok a kiesési rangadón

A kiesés elől menekülő Budafok 5-0-ra kikapott Zalaegerszegen az NB I 30. fordulójának nyitómeccsén.

Jobban kezdtek a vendégek, de a ZTE apránként felélénkült és egy beívelés után Marko Nikolic lekönyökölte a Ferencvárostól kölcsönvett Szánthó Regőt, a megítélt büntetőt pedig Koszta Márk a jobb alsóba lőtte. Egy perccel később újra a jobb alsóba lőtt Koszta, miután Artem Favorov a tizenhatoson belülre vitte a labdát és a menteni igyekvő védők elé pöckölték.

Szünetben hármat is cserélt Csizmadia Csaba, de a harmadik gólt is a zalaegerszegiek szerezték, Szánthó az 57. percben egy lecsúszott beadásnak tűnő labdával csapta be Bese Balázst.

A 66. percben Zimonyi Ádám az alapvonalról gurított középre, Koszta átlépte a labdát, az érkező Favorov pedig a jobb felsőbe lőtte. A Budafok ment előre, próbált szépíteni, de ez nem jött össze, a csereként beálló Futács Márkó viszont betalált a 90. percben, így alakult ki az 5-0-s végeredmény.

Győzelmével a ZTE hat pontra lépett el a kieső zónától, vagyis a 27 pontos Budafoktól, amely az elmúlt 7 meccsén mindössze 1 pontot gyűjtött és a Diósgyőr után újabb fontos találkozót bukott el.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik