Bódog a Honvéd sportigazgatójáról: Mentálisan tett tönkre játékosokat, volt, akit vérlázító módon fenyegetett meg

Elismeri, hogy hibázott, de azt nem hagyta szó nélkül, hogy egyedüli felelősként beszélt róla Urbányi István.
Kapcsolódó cikkek

Ahogy az várható volt, az MTK elleni 2-2-es döntetlent követően a Budapest Honvéd menesztette Bódog Tamást. A vezetőedző már a találkozó előtt ultimátumot kapott, a vezetőség ugyanis közölte, ha nem nyer a csapat, akkor változtatni kell. Ideiglenesen az a Pisont István irányít, aki már az előző szezonban is beugrott és Magyar Kupát nyert a Honvéddal.

Kapcsolódó
Máris kinevezte Bódog Tamás utódját a Honvéd
Az NB I utolsó helyén álló kispesti csapat ismét azt a Pisont Istvánt bízta meg, akivel az előző szezonban Magyar Kupát nyert.

Pár nap nyugalom után most ismét helyzet van Kispesten. Csütörtökön egy interjú jelent meg a sportigazgatóval, Urbányi Istvánnal a csapat honlapján, amiben azt mondta, hogy amikor tárgyaltak Bódoggal, akkor az edzőnek sem a kerettel, sem a stáb összetételével nem volt gondja.

„Aztán elindult a bajnokság, meglehetősen hullámzó játékkal. Volt néhány jó periódusunk, de a látványos játék, az eredményesség elmaradt. A meccshiánnyal küzdő játékosok nem fejlődtek eléggé,

az edző és a csapat közötti kommunikáció nem igazán működött.

A koronavírus második hulláma pedig tovább rontott a helyzeten. Mindezek együttesen vezettek a váltáshoz” – mondta Urbányi, aki szerint menet közben is olyan igazolások történtek, amelyekre évek óta nem volt példa a klubnál, de hiába várta mindenki, nem indult be a Honvéd.

Urbányi István nyilatkozata után Bódog Tamás is szót kért, ő a Nemzeti Sportnak beszélt arról, hogy nagyon bántja, hogy utolsó a csapat, ugyanakkor mivel kizárólagos felelősként tüntették fel, szeretne néhány dolgot tisztázni. Való igaz, hogy alkalmasnak érezte a keretet a céljai eléréséhez, azonban kért pár erősítést.

De akik végül érkeztek, elmondása szerint egyik sem az ő kérésére, miközben Amadou Moutarit, akihez ragaszkodott, eladták.

„Valóban jó labdarúgók jöttek – de milyen erőállapotban? Ez sajnos konfliktusokat szült, volt olyan játékos, aki az érkezésekor maga ismerte el, hogy legfeljebb tizenöt percet bír, mások hónapok, évek óta nem játszottak tétmérkőzést” – mondta Bódog, aki külön megemlítette a magyar válogatott Baráth Botondot, akinek a játékán érződött a kihagyás, igaz, ahogy kezdte utolérni magát, egyre jobb lett.

Az új igazolások kapcsán sokszor hallotta a projektjátékos kifejezést, akik a klubnak voltak fontosak és nem azt nézték, hogy edzőnek szüksége van-e rájuk. Eppel Mártonhoz hasonló centerei például már voltak, de olyan, mélységbe induló gyors játékos, akit Bódog Tamás kért, nem érkezett.

Szerinte az egyszerűen nem igaz, hogy nem működött a kommunikáció a csapat és közte. Majd elég kemény dolgokat mondott a sportigazgatóról.

„Ami nekem nagyobb gondokat okozott, azok a sportigazgató kirohanásai voltak, mert mentálisan tett tönkre több labdarúgót, ami sok energiámat elvitte. Még a nyáron négy-öt játékossal közölte, keressenek csapatot maguknak, mert nem kellenek, aztán hogy maradnak, és dolgozzon velük a vezetőedző, hogy legyen önbizalmuk!

Megesett, hogy Urbányi István a csapat előtt fenyegette meg az egyik játékost vérlázító módon, de az sem szokványos edzői feladat, hogy a labdarúgók engem kérnek meg arra, szóljak már a sportigazgatónak, hogy ne zaklassa őket esténként telefonon.

A csapatba követelt olyan játékost, aki visszatérve a vírusfertőzésből a mért adatok szerint egy félidőt tudott játszani, annak is a kilencven százalékát oxigénhiányos állapotban – az orvosi útmutatás alapján ennél többet nem lehetett volna a pályán, de István nehezen értette meg ezt az indokot” – mondta Bódog Tamás, aki elismerte, hogy ő is hibázott, de azt sem tartotta jó döntésnek, hogy a vírushelyzetben a felnőttprogram keretén belül négy csapat között volt átjárás, így a tizenhárom mérkőzésén harmincnégy játékos lépett pályára a Honvédban.

A Nemzeti Sport megkereste a Honvédot is, de a klubtól azt a választ kapták, hogy lezártnak tekinti az ügyet.