Magyar foci

Felvidéki edző veszi át a DVTK irányítását

Dvtk.eu
Dvtk.eu

Miután menesztette Feczkó Tamást, Geri Gergely személyében máris megtalálta az új edzőt a DVTK labdarúgócsapata. A korábban Nyíregyházán is futballozó, edzőként legutóbb a szlovák élvonalbeli FC Nitrát irányító szakember.

Kapcsolódó
A Fradi már három edzőváltást intézett el, és még hol a szezon vége
A Paks, a Mezőkövesd és a DVTK is azt követően lépett, hogy kikapott a bajnoktól.

Egy dolgot ígérhetek, kemény munkát.

Mindent meg fogunk tenni, hogy sikeresek legyünk. Megnéztem a játékosállományt és a csapat néhány mérkőzését, de a személyes találkozás sokkal fontosabb a játékosokkal, így nagyon várom már az első edzést” – idézte Geri Gergelyt a klub hivatalos honlapja.

Benczés Miklós sportigazgató elmondta, Geri munkásságát már figyelték egy ideje, biztos benne, hogy a feltörekvő, fiatal szakember új mentalitást fog vinni Diósgyőrbe.

Geri játékosként Rimaszombaton lett élvonalbeli futballista, de azt követően csak Nyíregyházán játszott a legmagasabb osztályban – 2005 tavaszán hat meccsen játszott az NB I-ben.

Megfordult a homonnai és a nagymihályi csapatban is, végül sérülés miatt 36 évesen visszavonult a profi labdarúgástól.

Edzőként UEFA Pro-licenccel is rendelkezik, a képzés során többször járt Diósgyőrben, ahol vendégként tanulmányozta az itt folyó munkát.

A szlovák első osztályban (Fortuna Liga) az FK Zeleziarne Podbrezová kispadján mutatkozott be vezetőedzőként 2018 decemberében, később 2019 decemberében pár mérkőzés erejéig Nyitrán dolgozott, ahová idén nyáron tért vissza. Miután összekülönbözött a klubvezetéssel, 2020. december 2-án saját kérésére távozott.

Olvasói sztorik