Magyar foci

„Merem ajánlani bármelyik csapatnak” – Bognár György az NB I-es mezőnynek üzent a Fehérvár elleni győzelem után

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Hamar kikecmergett a gödörből a Paks, amely Bognár György kinevezése után új erőre kapott. Az új vezetőedzőjével az első hat mérkőzéséből ötöt nyert meg a csapat egy döntetlen mellett, aztán jött a Kisvárda elleni vereség és az Újpest elleni iksz. A 13. fordulóban hazai pályán fogadta a Paks a Fehérvárt és újra három pontot szerzett, amikor Ádám Martin a 89. percben a kapufa fejelte a labdát.

Kapcsolódó
Bódog: Bíztam benne, hogy az új stadiont megélem
Elismeri, ha szurkoló lenne, ő is anyázna a Honvéd teljesítménye láttán.

„Úgy érzem, a 90 perc során végig jól futballoztunk. Jó döntés volt, hogy nem alkalmazkodtunk a MOL Fehérvár FC-hez, hanem azt a játékot játszottuk, amit eddig is. A mérkőzés egyetlen periódusában sem játszott jobban az ellenfelünk, mint mi.

Ha egy csapat jól csinálja azt, hogy előrefelé védekezik és nem áll be sündisznóba, nem rugdossa össze-vissza előre a labdát, akkor az bárkinek az erőssége lehet. Ezt a filozófiát bátran merem ajánlani bármelyik csapatnak.

Mindkét oldalon voltak lehetőségek, tiszta helyzeteket azonban csak mi alakítottunk ki ezen a találkozón” – idézte a fehérváriak honlapja Bognár György, a Paks vezetőedzőjének meccs utáni nyilatkozatát, aki azt is mondta, hogy végig azt érezte, a Vidiben sokkal több van, középpályás labdaszerzésből rendkívül jól mentek át lendületes támadásba, de a paksi védelem, a középpálya és a támadó sor is remekül állta a sarat. A több jó egyéni teljesítményt hiányolta, de a mutatott játékkal és a győzelemmel elégedett.

A meccs egyetlen gólja:

Márton Gábor, a Fehérvár edzője arról beszélt, hogy sosem elégedett a döntetlennel, most sem lett volna az, épp ezért szerinte a csapata ment előre – de sokszor fejetlenül. Gratulált a Paksnak és a védelmi hiba miatt bosszankodott.

Egy pontrúgást követően sajnos elveszítettük a meccset, pedig ennek kellene a futball legegyszerűbb részének lennie, mégis sorozatban pontrúgásokból kapjuk a gólokat.

Rendszeresen átbeszéljük, gyakoroljuk ezeket a szituációkat, ennek ellenére szinte az egész őszünk arról szólt, hogy meccseket és értékes pontokat veszítettünk amiatt, hogy rögzített szituációkból gólokat kaptunk” – mondta Márton.

A Vidinek már csak amiatt is fájó lehet ez a vereség, mert a Ferencváros magabiztosan verte a DVTK-t, így a címvédő úgy vezet hét ponttal riválisa előtt, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszott nála. A fehérváriaknak közben hátrafelé kell pillantgatniuk, a Paks és a Kisvárda egy-egy, a Puskás Akadémia és az MTK három-három ponttal van csak lemaradva mögöttük.

Olvasói sztorik