Magyar foci

Pintér Attila szemében Tállai több mint futballvezető, ezért is mondott igent a Mezőkövesdnek

A mezőkövesdi vezetőség a válogatott szünetben meglépte az edzőváltást, a kedden közös megegyezéssel távozó Kuttor Attila helyére egy napra rá kinevezték azt a Pintér Attilát, aki korábban már irányította a csapatot, és amellyel 2016-ban feljutott az élvonalba. Bő két év után vállalt újra munkát, a Nemzeti Sportnak azt is elmondta, miért:

Pintér Attila újra NB I-es edző lett
Két és fél évre szóló szerződést írt alá.

„Az elmúlt időszakban több csapattól is kaptam ajánlatot, olyantól is, amely esetében talán most már bánom is, hogy nem fogadtam el, ám Tállai András hívó szavára gondolkodás nélkül igent mondtam.

Kutya kötelességemnek éreztem, hogy annak a városnak, ahol négy esztendeje az év emberének választottak, a segítségére legyek.

Az elnök úr több mint futballvezető az én szememben, s természetesen ez a kapcsolat is sokat nyomott a latban” – nyilatkozta a korábbi szövetségi kapitány.

Az 54 éves Pintér Attila arról is beszélt, hogy ugyan nem volt csapata, de a mindennapjait kitöltötte a labdarúgás, képezte magát és persze figyelte a magyar focit, így senki és semmi nem tudja meglepni. Reméli, hogy neki viszont sikerül meglepnie a mezőnyt. Ami a csapat helyzetét illeti, a játékosoknak elmondta, szeretné, hogy a Mezőkövesd bennmaradjon, ezt pedig csak közösen érhetik el.

A Mezőkövesd tíz lejátszott mérkőzés után két-két győzelemmel és döntetlennel, valamint hat vereséggel az NB I utolsó helyén áll, de egyelőre szoros az állás, a nyolcadik ZTE például három pontra van.

Kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik