Magyar foci

Ennyi volt, már nem Kuttor Attila a Mezőkövesd vezetőedzője

Közös megegyezéssel távozik a Mezőkövesdtől Kuttor Attila, jelentette be hivatalos honlapján a klub. A szűkszavú közleményben még annyit írtak, pótlásáról hamarosan intézkednek, és hogy köszönik az edző és stábja munkáját.

A 19-szeres magyar válogatott védőt 2017-ben nevezték ki a csapatnál, azóta összesen 99 bajnokin irányította a Mezőkövesdet, 35 győzelem, 26 döntetlen és 38 vereség volt a mérleg. Kuttorék az előző szezon nagy részében végig a dobogón álltak, végül a negyedik helyen végeztek – a Puskás Akadémia lett harmadik a Ferencváros és a Fehérvár mögött.

A Mezőkövesd bejutott a Magyar Kupa döntőjébe is, ahol végül 2-1-re kikapott a Budapest Honvédtól.

Ebben a szezonban viszont csak szenved a csapat, tíz bajnokijából csak kettőt nyert meg két döntetlen és hat vereség mellett, és az utolsó helyen áll az NB I-ben.

Bognár György: A magyar futball azért második szándékú, mert senki nem kíváncsi a szemtől szembe véleményre
Bognár György 2004-ben önkéntesen száműzte magát az NB II-be. Miért tette? Később miért hagyta ott kétszer is a Puskás Akadémiát? Miért lépett ki a Sport TV szakértői csapatából is? Négy hete újra az NB I-ben dolgozik, annál a Paksnál, ahol a másodedzője a nagyobbik fia, miközben a kisebbik a keret tagja.

Eddig egy edzőváltás volt az élvonalbeli szezonban, az épphogy bennmaradt Paks nevezte ki Bognár Györgyöt Osztermájer Gábor helyére. Ott bejött a húzás, hat bajnokiból ötöt nyert meg a csapat egy döntetlen mellett, a legutóbb 6-2-re verte a Puskás Akadémiát.

Kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt

Olvasói sztorik