Magyar foci

A kirúgott felcsúti igazgató szakmai munkájából az MLSZ sem kér

Októberben a Puskás Akadémia főigazgatóját váratlanul felmentették a munkavégzés alól. Úgy tudjuk, szeptember végén, amikor utoljára munkába érkezett, a szolgálati autójának kulcsát elvették tőle, a számítógépét is lezárták. Takács Mihály kirúgása még a parlamentben is témát szolgáltatott.

Kirúgták a Puskás Akadémia igazgatóját
Több forrásból megerősített információnk szerint a legmagasabb szinten, egyik napról a másikra vonták meg a bizalmat Takács Mihálytól.

Az igazgatóval együtt távoznia kellett annak a Dr. Csáki Istvánnak, akivel nemrég – a Puskás Akadémia és a Testnevelési Egyetem támogatásával – jelentették meg a „Labdarúgás és tudomány” című több mint 400 oldalas könyvüket.

Takács Mihály jelenlegi és jövőbeni szerepéről megkérdeztük az MLSZ-t. Azt szerettük volna tudni,

  1. töltött-e be bármilyen választott vagy megbízott tisztséget Takács Mihály és Dr. Csáki István az MLSZ bármelyik osztályán, bizottságában?
  2. Ha igen, úgy függetlenül a váratlan felcsúti eltávolításuktól, az MLSZ kötelékein belül folytathatják-e a munkájukat?

Az MLSZ azt közölte, hogy

Takács Mihály 2020. június 30-ig volt az MLSZ Szakmai Bizottságának a tagja, de a június 30-cal lejárt mandátuma nem lett meghosszabbítva. Csáki István jelenleg és korábban sem töltött be semmilyen tisztséget az MLSZ-ben.

Úgy tűnik, a Puskás Akadémia kirúgott igazgatójának további szakmai munkájából az MLSZ-sem kér, meghatározó szinten nem kap szerepet a magyar labdarúgó-utánpótlás irányításában.

Az EMMI és a Miniszterelnökség nem válaszolt

Köszönhetően felcsúti futballista múltja, majd a Puskás Akadémián évekig folytatott edzői munkája után, Takácsot 2014 júniusában nevezték ki a felcsúti intézmény élére. Előtte 2010. július 1. és 2012. augusztus 1. között a Miniszterelnökség tanácsadói listáján tűnt fel a neve. Politikai tanácsadói munkáját 512 900 forinttal honorálták.

 

Az origo.hu szerint 2015. novemberében átkerült a Miniszterelnöki Kabinetirodához, ahol a hét (fő)tanácsadó egyikeként a havi 350 000 – 888 300 forint közötti illetmények valamelyikét kapta – ekkor már a felcsúti igazgatói fizetésén felül.

 

Honlapunk október 26-án levélben fordult a Miniszterelnökséghez és a sportot felügyelő EMMI-hez. Azt szerettük volna megtudni,

  • Takács Mihály neve szerepel-e jelenleg a Miniszterelnökség, vagy bármelyik miniszter, magas rangú kormánytisztviselő tanácsadói listáján, avagy függetlenül a váratlan felcsúti eltávolításától, folytathat-e továbbra is tanácsadói feladatot bármelyik minisztérium, hivatal, kormánytisztviselő mellett?

 

Választ a feltett kérdésünkre nem kaptunk.

Kiemelt kép: Illyés Tibor / MTI

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik