Magyar foci

Kirúgták a Puskás Akadémia igazgatóját

Több forrásból megerősített információnk szerint a legmagasabb szinten, egyik napról a másikra vonták meg a bizalmat Takács Mihálytól.

Ritka a magyar futballban, hogy valaki különösebb labdarúgómúlt nélkül egészen magasra kapaszkodik fel: Takács Mihálynak sikerült. Megyei szinten kergette a labdát, majd ott is próbált a labdarúgás irányításában gyökeret ereszteni. Alighanem jól csinálhatott valamit, mert relatív rövid időn belül

  • Orbán Viktor személyi edzője,
  • majd 2010-től (sport)politikai tanácsadója lett.
  • 2014 júniusában a klubhonlapon már azt tudatták, hogy a Puskás Akadémia új igazgatóját Takács Mihálynak hívják. Feladatai közé tartozott a „a szakmai munka felügyelete mellett a különböző területek, osztályok, alintézmények tevékenységének összefogása, irányítása”. Azaz minden.

Takács hatéves regnálása alatt számos nagy felcsúti beruházás, például a Sport- és Konferenciaközpont építése és átadása kezdődött, illetve fejeződött be. Sokáig úgy tűnt, minden a legnagyobb rendben van munkája körül, mert

Mindezek ellenére 2020. október 1-én a pfla.hu hírei közt arról számolt be szűkszavúan, hogy Liszkai Dezső lett az akadémia új igazgatója.

A 24.hu több helyről megerősített információja szerint a legmagasabb szinten, egyik napról a másikra vonták meg Takácstól a bizalmat.

Úgy tudjuk, szeptember végén, amikor utoljára munkába érkezett, a szolgálati autójának kulcsát elvették tőle, a számítógépét is lezárták. Vele együtt távoznia kellett Dr. Csáki Istvánnak, akivel nemrég – a Puskás Akadémia és a Testnevelési Egyetem támogatásával – jelentették meg a „Labdarúgás és tudomány” című több mint 400 oldalas könyvüket.

A klubhonlap arról nem számolt be, milyen okból kellett távoznia azonnal hatállyal az akadémia egykori főigazgatójának és a tudományos csoport korábbi vezetőjének, ezért honlapunk múlt csütörtökön hivatalos kérdésben fordult az klub sajtóosztályához, amelyben rákérdeztünk a menesztés tényére és annak okára. Választ írásunk megjelenéséig nem kaptunk.

Kerestük Takács Mihályt és Dr. Csáki Istvánt is, de egyikük sem reagált hívásunkra.

Előbbi váratlan „eltűnése” már a parlamentben is témát szolgáltatott. Múlt héten Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázó, a Jobbik országgyűlési képviselője kereste felszólalásában a Puskás Akadémia korábbi főigazgatóját.

Kiemelt kép: Takács Mihály a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia sport- és konferenciaközpontjának konferenciateremében, Felcsúton 2018. október 17-én. Fotó: llyés Tibor /MTI

Olvasói sztorik