Magyar foci

Mély gödörbe került a Puskás Akadémia

Sorozatban harmadik vereségét szenvedte el a Puskás Akadémia, amely a forduló előtt utolsó helyen álló Diósgyőr otthonában nagyon sima, 3-0-s vereséget szenvedett.

Pazar szabadrúgásgóllal fordított Zalaegerszegen az újonc
A Budafok sorozatban harmadszor nyert, a ZTE harmadszor veszített.

A hazaiak alig több mint negyedóra után kétgólos előnyre tettek szert Drazic vezetésével. A szerb légiós az ötödik percben remek egyéni megmozdulása végén lőtt a kapuba.

Bő 10 perc múlva pedig büntetőt harcolt ki, melyet Ivanovski értékesített.

A hátrányban futballozó vendégek kissé feszülten folytatták a küzdelmet, de azért előttük is adódott gólszerzési lehetőség. A szünethez közeledve egy védelmi hibát kihasználva viszont a DVTK szerzett újabb gólt Grozav révén, ezzel gyakorlatilag egy félidő alatt eldöntötte az összecsapást.

Fordulás után hamar végleg megpecsételődött a Puskás Akadémia sorsa, Spandler ugyanis megkapta a második sárga lapját, így a vendégek emberhátrányba is kerültek.

Sorozatban negyedszer kapott ki a Mezőkövesd
A Fehérvár idegenben győzött 2-1-re.

A folytatásban változatlanul a Diósgyőr volt az aktívabb, de a hazaiak a magabiztos előny tudatában már nem erőltették túlzottan a támadásokat, a lefújásig megőrizték háromgólos előnyüket, és összességében megérdemelten győztek.

A DVTK ezt megelőzően sorozatban öt NB I-es meccset vívott meg nyeretlenül, a legutóbbi négyet kivétel nélkül elveszítette. A miskolci együttesnek utoljára még az első fordulóban, augusztus 16-án sikerült bajnokin győznie.

A Puskás Akadémia megszakítás nélkül harmadszor kapott ki az NB I-ben, idegenben az eddigi négy meccséből csak egyet tudott megnyerni.

NB I, 8. forduló

Diósgyőr – Puskás Akadémia 3-0 (3-0)
gól: Drazic (5.), Ivanovski (18., 11-esből), Grozav (38.)
piros lap: Spandler (56.)

Forrás: MTI

Kiemelt fotó: Dvtk.eu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik