Magyar foci

Feljött a harmadik helyre az idegenben szárnyaló Kisvárda

A Kisvárda a 66. perctől emberhátrányban játszva 2-1-re nyert a Zalaegerszeg otthonában az NB I 10. fordulójának vasárnap délutáni mérkőzésén, írta az MTI.

A Puskás Akadémia edzőjét szétoltotta az m4sport riportere
Azt nem tudjuk, hogy szándékosan tette-e, vagy a véletlen okozta a kép és a szöveg ilyetén furcsa, de elég vicces egybeesését, minden esetre ott a pont.

Agresszívebben kezdett a vendégcsapat, s miután Szépe – kissé indokolatlanul – buktatta Bumbát a tizenhatoson belül, az alapvonal közelében, korán tizenegyeshez jutott. A büntetőt Viana értékesítette magabiztosan (gólörömért, mezlevételért sárga lapot kapott), s a folytatásban is a Kisvárda akarata érvényesült.

A második játékrész Navratil révén egy gyors várdai góllal indult, s miközben a vendégek szervezetten védekeztek, kontrákból próbáltak további veszélyt teremteni az ellenfél kapuja előtt.

A hazaiak némileg váratlanul szépítettek Koszta révén, s miután Viana könyöklésért megkapta a második figyelmeztetését és a kiállítás sorsára jutott, emberelőnyben támadhattak az egyenlítésért.

A hajrában beszorították riválisukat, de újabb találatot már nem sikerült szerezniük.

A Kisvárda 2-1-re nyert és egyelőre a legjobb idegenbeli mérleggel rendelkezik az NB I-ben. Eddigi hat meccséből csak egyet veszített el, négyen pedig győzni tudott: korábban a Honvéd, az Újpest és a Mezőkövesd vendégeként is megszerezte a három pontot.

NB I, 10. forduló

ZTE FC – Kisvárda Master Good 1-2 (0-1)
gól: Koszta (64.), illetve Viana (11., tizenegyesből), Navratil (52.)

Kiemelt fotó: Facebook/Kisvárda FC/Nyulak Nikoletta

Olvasói sztorik