Magyar foci

7,3 millió forintot is kereshet havonta egy NB II-es focista

Mivel több nagy tradícióval rendelkező csapat is az NB II-ben szerepel a szezonban, így nagyobb figyelem kíséri a másodosztályú bajnokságot, főleg azt követően, hogy a Debrecen bejelentette a 108-szoros válogatott Dzsudzsák Balázs leigazolását. Rajta kívül több válogatott labdarúgó igazolt az NB II-be, a Blikk ennek kapcsán utánajárt, hogy milyen fizetést kaphatnak.

Nem meglepő módon a Loki és a Vasas kiemelkedik a mezőnyből, 1 millió forint havonta az átlagkereset.

A DVSC-nél a hírek szerint a legjobban fizetett játékosok havi 10 ezer eurót, azaz 3,65 millió forintot kereshetnek. Dzsudzsák mellett Korhut Mihályra és Varga Józsefre vonatkozik még ez az összeg.

Dzsudzsák: Debrecen nem a végső pánikmegoldás volt
Úgy érzi, Debrecenben fejezi be aktív pályafutását, de erről még korai beszélni.

A Vasasnál még ennél is magasabbak a fizetések a lap szerint egy háttérben meghúzódó, tőkeerős szponzornak köszönhetően. Radó András állítólag 20 ezer eurót (7,3 millió forint) keres, míg Otigba Kenneth 16,6 ezret (6 millió Ft), Pátkai Máté 12,5 ezret (4,5 millió Ft), Feczesin Róbert pedig 10 ezret (3,65 millió Ft).

Ami a többieket illeti, a jobban fizető klubok 1,1-1,4 millió forintot adnak a legjobbjaiknak havonta, a közepesen tehetősek 600-800 ezret, a mezőny hátulja pedig 400-500 ezret.

Kilenc fordulót követően a Debrecen vezeti az NB II-t, a már edzőváltáson is átesett Vasas viszont csak a 13. Az első két helyezett jut majd fel a szezon végén az NB I-be.

Frissítünk!

A Vasas egy nappal a Blikk cikkének megjelenése után közleményben azt írta, örömmel veszik, hogy a csapat megerősítése miatt a sajtó szívesen foglalkozik velük, valamint „a klub előtt természetesen az is világos, hogy az eddigi, a vártnál gyengébb bajnoki szereplés felerősítheti a kritikus hangokat, azonban a játékosok javadalmazására vonatkozó, minden alapot nélkülöző állítások nem a labdarúgás iránt érdeklődő közvélemény tájékoztatását szolgálják, hanem azt eredményezik, hogy a klub rossz színben tűnjön fel a szurkolók előtt.”

Kiemelt kép: vasasfc.hu

Olvasói sztorik