Magyar foci

Dzsudzsák: Debrecen nem a végső pánikmegoldás volt

Tizenkét év után ismét Debrecenben folytatja pályafutását Dzsudzsák Balázs, a 108-szoros válogatott játékossal régi-új klubja hivatalos honlapja közölt hosszabb interjút. Elmondta, beleáll az előtte álló időszakba, szeretne nagyot álmodni, és nem levezetni érkezett.

„Még mindig sokkhatás számomra, hogy itt vagyok és véget ért a külföldi pályafutásom. Azt mondhatom, így teljes a gyerekkori álom. Boldog vagyok, örülök, hogy itt lehetek” – nyilatkozta.

Dzsudzsák Balázs hivatalosan is visszatért Debrecenbe
12 év után tér haza a magyar válogatottsági rekorder. Állítólag 10 ezer eurót fog keresni havonta a másodosztályban.

Elmondta, akadt egy komoly lengyel érdeklődő, de bejelentkezett érte egy szaúdi és egy török csapat is.

„Mindent átbeszélve és meggondolva, a lehető legjobb választásnak bizonyult a Loki. A múltat nem kell bemutatnom és azt mondom, így teljes a karrierem. Innen mentem el tizenkét éve, itt lettem profi labdarúgó és válogatott, itt kaptam meg az alapjait a pályafutásomnak.

Keményen beleállok az előttem álló feladatokba, ám hangsúlyoznám, nem a végső pánikmegoldás volt számomra a Debrecen. Abszolút észszerű érvekkel alátámasztva döntöttem, és valóban azt gondolom, ez volt a legjobb megoldás.

Hangsúlyozta, motiváltan és ambíciókkal tele jött haza, a bajnokság megnyerése, az első osztályba való feljutás a minimális követelmény.

Újabb nagy visszatérőt köszöntöttek Debrecenben
Jeremiás Gergő annak idején Debrecenben lett élvonalbeli játékos, most pályaedzőként dolgozhat.

„Persze lépésről lépésre kell gondolkozni, úgy is gondolkozom, de szeretnék nagyot álmodni és megvalósítani az itteni céljaimat… Nem az a 18 éves duzzogó srác vagyok, aki megsértődik, ha van nála jobb. Azért jöttem ide, hogy minden nap, minden edzésen, minden meccsen megmutassam, hogy mennyi van még bennem. Messze vagyok a levezetéstől, sokkal többet érzek magamban, minthogy megelégedjek a kispaddal vagy az utolsó húsz percekkel.”

Elmondása szerint sohasem motiválta, hogy mennyit keres a labdarúgással, bár szerinte a pályán nyújtott teljesítmény egyenesen arányos azzal, hogy több pénzért egy jobb csapatba hívják.

„Itthon ez egy picit át lett gondolva, a rosszindulatú szurkolók sajnos a pénzzel kötik össze a pályafutásom. Azt hiszem, nem kell megmagyarázni a mögöttem álló tizenkét évet, melyre nagyon büszke vagyok. Kíváncsi vagyok, hány magyar labdarúgó utasította volna vissza azokat az ajánlatokat, melyeket kaptam. Kívánom, hogy legyen még egy olyan futballista, aki eléri azt, ami nekem sikerült Nyírlugosról. Mint említettem, a jó teljesítményt jó fizetéssel honorálják, ami teljesen normális. Ezt én teljesen máshogy látom, mint az emberek többsége.”

Úgy érzi, Debrecenben fejezi be aktív pályafutását.

Itt kezdtem el megvágni a tortát, és úgy gondolom, a Lokinál fogyasztom el az utolsó szeletet, de korai még ez a téma.

Kiemelt fotó: dvsc.hu

Olvasói sztorik