Magyar foci

Dzsudzsák Balázs hivatalosan is visszatért Debrecenbe

Kedden délután a Debrecen bejelentette, amit már napok óta sejteni lehetett:

Dzsudzsák Balázs visszatér korábbi csapatához, amellyel majd az NB I-be jutásért fog küzdeni.

Dzsudzsák: Debrecen nem a végső pánikmegoldás volt
Úgy érzi, Debrecenben fejezi be aktív pályafutását, de erről még korai beszélni.

A csakfoci.hu már múlt pénteken bedobta a hírt, majd a klub közölte, hogy nyílt edzést szervezett és egy sejtelmes videón is megmutatta új játékosát, ami után már egyértelmű volt, hogy a magyar válogatottsági rekorder hazatér.

HIVATALOS!
A 108-szoros magyar válogatott futballista, Dzsudzsák Balázs hazatért a DVSC-hez!
Sok sikert a Lokiban, Balázs!⚽️🔴⚪💪

Friss igazolásunk bemutatása 16.45 órától lesz a Nagyerdei Stadionban!

Közzétette: DVSC (Debreceni Vasutas Sport Club) – 2020. szeptember 22., kedd

A 33 éves, nyírlugosi játékos 2001-ben került a debreceni akadémiára, majd 2005-ben mutatkozott be az első csapatban. Három bajnoki címet, egy Magyar Kupát és három Szuperkupát nyert a csapattal, mielőtt 2008-ban a PSV Eindhovenbe szerződött.

A holland csapattal már fél szezon után bajnoki címet nyert, összesen 162 mérkőzésen 54 gólja és 51 gólpassza volt. Az egyik legemlékezetesebb mérkőzése az Ajax ellen volt 2009 augusztusában, a 4-3-as győzelem során két gólt szerzett és volt egy gólpassza is.

2011 nyarán 14 millióért vitte el az Anzsi Mahacskala, majd fél évvel később 19 milliót fizetett érte a Dinamo Moszkva. Az eindhoveni után a moszkvai csapatban játszott a legtöbbet karrierje során, 112 mérkőzést (13 gól, 30 gólpassz). Ezután jött egy kétéves törökországi időszak, majd 2018-ban az Egyesült Arab Emirátusokba szerződött, ahol játszott az al-Vahda, az Ittihad Kalba és az al-Ain csapatában, utóbbi azonban pár hónapnyi játék után nem marasztalta.

Román válogatott csatárt vesz a Fradi?
Egy török klub is bejelentkezett a játékosért, de a 600 ezer eurós ajánlatot visszadobták a románok.

A transfermarkt.com szerint karrierje során összesen 40,1 millió eurót fizettek az átigazolásaikor a csapatok.

A koronavírus-járvány miatti leállás során különgéppel, diplomata útlevéllel tért haza, amit azzal indokoltak, hogy azért jár neki, mert méltó rá, ő a válogatott csapatkapitánya – bár így, hogy nem volt klubja, Marco Rossi nem hívta be az elmúlt meccsekre. A nemzeti csapatban Király Gáborral közösen rekorder, mindketten 108-szor voltak eddig válogatottak, a szélső 21 gólnál tart. Játszott a 2016-os Európa-bajnokságon is, ahol két gólt szerzett a csoportkörben a későbbi győztes Portugália elleni 3-3 során. Magyarország csoportgyőztesként jutott tovább, de aztán 4-0-ra kikapott a nyolcaddöntőben Belgiumtól.

Rossi kapitány figyelemmel követi Dzsudzsák teljesítményét
Szeretné megadni neki a lehetőséget, hogy egyedüliként legyen a magyar válogatottsági rekorder.

Bár hírbe hozták az MTK-val is – a budapesti csapat edzéseit látogatta –, végül annál a Lokinál kötött ki, ahol egyszer már azt közölték, hogy nem szerződtetik. A Debrecen az előző szezonban nagy meglepetésre kiesett az NB I-ből, huszonhét év és hét bajnoki cím után búcsúzott az élvonaltól. A mostani idényben kilenc fordulót követően vezeti az NB II-t.

A Blikk értesülései szerint a DVSC legjobban kereső játékosai havi 10 ezer eurót (3,6 millió forintot) is kaphatnak.

A játékos korábban egymilliárd forintnak megfelelő összeget keresett Ázsiában évente.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Olvasói sztorik