Magyar foci

Román válogatott csatárt vesz a Fradi?

A Looksport nevű román oldal értesülései szerint a Ferencváros szeretné leigazolni a 29 éves román csatárt, Denis Alibecet.

A portál megemlíti, hogy Alibec számára a Bajnokok Ligája miatt izgalmas állomás lehet a magyar csapat, amely bejutott a BL playoff-körébe, ahol a norvég Moldéval találkozik, és ha ezt a párharcot sikerrel veszi, akkor ott lesz a főtáblán.

 A 13-szoros román válogatott Alibecért a török Gaziantep már tett egy 600 ezer eurós ajánlatot nemrég, de a csatár klubja, az Astra ezt visszadobta. 

A tíz éve még az olasz Inter-játékosának számító, de a Serie A-ban csak egy meccsen pályára lépő Alibec 2018 óta szolgálja az Astrát, ahol 60 meccsen 21 gólt és 20 gólpasszt jegyzett. A román válogatottban két gólja van, a legutóbbit szeptemberben, az Ausztria elleni Nemzetek Ligája-találkozón szerezte, amit 3-2-re nyertek a románok.

A Fradi idén nyáron már igazolt egy játékost Romániából, a francia középpályás, Aissa Laidouni 600 ezer euróért, vagyis nagyjából 217 millió forintért érkezett a Voluntari csapatából.

A kiemelt képen Alibec (balra) ünnepli a román válogatott Ausztria ellen szerzett gólját Nicolae Stanciuval. Fotó: Johann GRODER / EXPA / APA / AFP

Olvasói sztorik