Magyar foci

A Fradiba igazolt a magyarokat hergelő szlovák szélső

58-szoros szlovák válogatott szélsővel erősített a Ferencváros labdarúgócsapata, amely pénteken szerződtette Róbert Makot.

Rebrov Fradija olyan, mint a Kalasnyikov
Djurgarden pipa, Celtic pipa, Dinamo Zagreb pipa. Felkészül a Molde? Két ősfradista osztotta meg érzéseit a Fradi BL-szereplésével kapcsolatban, és azt is elárulták, milyen érzés a hatalom kirakatcsapatának lenni az ellenzéki hevületére mindig oly' büszke szurkolótábor tagjaként.

A 29 éves játékos pályafutása jól indulhatott volna, hiszen 2004-ben a Manchester City szerződtette, de nem jutott szóhoz a felnőtt csapatban, így profi bemutatkozására Nürnbergben került sor. Négy év után, 2014-ben a görög PAOK, majd 2016-tól az orosz Zenit következett (igaz, 2017-18-ban kölcsönbe visszatért Szalonikibe).

2020 januárjában a török Konyasport választotta, de megsérült, majd a koronavírus-járvány miatt hazatért Pozsonyba.

A kétszeres orosz bajnok, Orosz és Görög Kupa-győztes játékos 2013-ban debütált a szlovák válogatottban, 58 mérkőzésen 12 gólt szerzett.

Legutóbb 2019. szeptember 9-én a Groupama Arénában volt eredményes, ahol Szlovákia 2-1-re győzött.

Mak akkor a gólját követően a szlovák címert mutogatva hergelte a magyar szurkolókat – később ezt azzal indokolta, felbosszantotta, hogy a hazai drukkerek füttyétől nem hallotta a szlovák himnuszt.

Kiemelt fotó: JOE KLAMAR / AFP

Olvasói sztorik