Magyar foci sport

A magyar csapatok alig adnak játékidőt a fiataloknak

A Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) tanulmánya szerint az OTP Banki Ligában elenyésző az U21-es futballisták játékperce az elmúlt öt évben.

A CIES adatai szerint az NB I-ben 11.7 százalékot töltenek a pályán fital focistáink, ez Európában csupán a 37. eredmény a 49 számba vett liga  közül.

Legrosszabb mutatója a törököknek van, náluk mindössze 4.1 százalékot töltöttek U21-es játékosok a pályán, míg a legbjobban az észtek bíznak a fiatalokban, náluk 31.1 százalék az arány.

Az öt európai topbajnokság közül a Premier League a legrosszabb 71. százalékkal, de nem sokkal jobb a La Liga (9%) és a Serie A (9.3%). A Bundesliga 13.1 százaléka már biztató, de a francia élvonal is csak 15.5 százaléka már egészen jó arány. Az utánpótlásban erős nemzetek közül Szerbia 17.9, Horvátország 22.5, Hollandia pedig 23.8 százalékot produkált, vagyis mind a nagy öt liga előtt végzett.

Az U21-es játékosok játékperceinek aránya Európában. Forrás: football-observatory.com

Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!