Magyar foci

A Diósgyőrnél nem nyugszanak bele a Honvéd ellen történtekbe

Első bajnoki győzelmét szerezte az idényben a Budapest Honvéd, amely a hétvégi fordulóban 4-2-re verte a Diósgyőrt.

A meccsnek komoly visszhangja volt, és a legtöbben Gazdag Dániel góljairól beszéltek: az elsőnél egy zseniális megoldást választva emelte át Antal Botond kapust,

Hat perc alatt három gól a Diósgyőr–Honvéd meccsen

Gazdag Dániel 40 méteres sprint után szerzett pimasz gólt, ez azonban annyira feltüzelte a diósgyőrieket, hogy még a szünet előtt ledolgozták kétgólos hátrányukat. 🇭🇺⚽️Diósgyőr–Honvéd élő közvetítés 👉👉👉 https://bit.ly/3iudi4U

Közzétette: M4Sport – 2020. szeptember 12., szombat

a másodiknál pedig kihasználta a partjelző hibáját, és lesről indulva talált be.

Ismét előnyben a Honvéd a Diósgyőr ellen

Gazdag lesgyanús helyzetben kilépett, majd higgadtan lőtt a kapuba, így a második félidő közepén ismét előnybe került a Honvéd a DVTK vendégeként.

Közzétette: M4Sport – 2020. szeptember 12., szombat

A meccs után Feczkó Tamás, a Diósgyőr edzője feldúltan nyilatkozott, úgy fogalmazott, mindenki látta, milyen körülmények között született a Honvéd harmadik gólja, és nem elég, ha csak a csapata játszik tisztán.

Feczkó Tamás: Kevés az, ha csak mi játszunk tisztán
Érzelmektől fűtött nyilatkozatot adott a Diósgyőr edzője.

A Diósgyőr háza táján továbbra is témát ad a mérkőzés, és Benczés Miklós sportigazgató azt mondta, kötelességüknek érzik, hogy a pozitív és negatív történéseket is jelezzük a játékvezetői testület felé. A miskolciak Gazdag lesről szerzett gólja mellett Gheorghe Grozav kiállítását is nehezményezik.

„Gheorghe egy labdaszerzést követően megindult a saját térfelünkről és Kesztyűs Barna messziről indított egy szerelési kísérletet, amivel nem érte el sem a labdát, sem Gheorghe Grozav lábát. Ha akkor eléri, akkor az egy kirívó szabálytalanság lett volna. Ennek következményeként játékosunk hosszan tolta meg a labdát, amit próbált utolérni és ő is becsúszva próbálta megszerezni a játékszert, amit nem ért el, de Gazdag Dániel lábát sem. Az ellenfél játékosa mégis eljátszotta, hogy kontakt történt, és ő ebben megsérült. A játékvezető ezt megette és piros lappal büntette játékosunkat, ami téves ítélet volt” – magyarázta Benczés, aki szerint az esetnél Kesztyűst kellett volna büntetni.

A Diósgyőr abban bízik, hogy fellebbezhet a román légiós kiállítása ellen, és videofelvétellel tudja igazolni, hogy nem hozott jó döntést a játékvezető. Benczés reméli, hogy mielőbb bevezetésre kerül a videobírós rendszer, amivel csökkenthető lenne a súlyos hibák száma.

Kiemelt kép: M4sport.hu

Olvasói sztorik