Magyar foci sport

Gazdag Dániel álomgóljára még volt válasza a DVTK-nak, végül mégis kikapott

Őrült mérkőzésen, 4-2-re győzött a Budapest Honvéd Diósgyőrben az OTP Bank Liga 4. fordulójában. Már a 16. percben megadta az alaphangot Mohamed Mezgrani kiváló sarkazós gólpassza, amit Zsótér Donát lőtt kapásból a bal kapufa mellé.

Az igazi őrületre a félidő hajrájáig kellett várni, a 41. percben ugyanis először Gazdag Dániel talált be egy szenzációs emelésből, majd még a félidő vége előtt Georghe Grozav és Molnár Gábor egyenlített is.

Térfélcsere után is hullámzó volt a meccs, de Gazdag a leshatárról kilépve a kivetődő Antal Botond fölött a kapuba lőtt a 63. percben.

Ezután lett csak nagy a baj a hazai csapat számára, egy labdavesztés után Polgár Kristóf lerántotta Ugrai Rolandot és mivel nem a labdára irányult a mozdulata, a játékvezető kiállította. Innentől kitámadt a DVTK, ami nem is nagyon feküdt a Honvédnak, ám hazai gól csak nem esett, egészen a 90. percig, amikor Gazdag a második hullámban érkező Ugraihoz tálalt, aki kapásból a bal alsóba bombázott.

Itt még nem ért véget azonban a meccs, túloldalon ugyanis Batik Bence összehozott egy tizenegyest, amit Tomás Tujvel megfogott, majd Grozav egy érthetetlen, hátulról érkező becsúszással állíttatta ki magát. A találkozó végén a hazai drukkerek nem tudták türtőztetni magukat, Gazdag Dániel nyilatkozni sem tudott a mérkőzés után, mert a hazai szurkolók megdobálták.

A Budapest Honvédnak ez volt az első pontot érő bajnokija két vereséget követően, a DVTK viszont először kapott ki.

Végeredmény – NB I, 4. forduló

Diósgyőr–Budapest Honvéd 2-4 (2-2)
Gólszerző: Grozav (43.), Molnár (47.) ill. Zsótér (16.), Gazdag (41., 63.), Ugrai (90.)
Kiállítva: Polgár (68.), Grozav (90.)

Mezőkövesd–Budafok 1-0 (0-0)
Gólszerző: Serderov (50.)

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!