Magyar foci

Gazdag Dániel álomgóljára még volt válasza a DVTK-nak, végül mégis kikapott

Őrült mérkőzésen, 4-2-re győzött a Budapest Honvéd Diósgyőrben az OTP Bank Liga 4. fordulójában. Már a 16. percben megadta az alaphangot Mohamed Mezgrani kiváló sarkazós gólpassza, amit Zsótér Donát lőtt kapásból a bal kapufa mellé.

Az igazi őrületre a félidő hajrájáig kellett várni, a 41. percben ugyanis először Gazdag Dániel talált be egy szenzációs emelésből, majd még a félidő vége előtt Georghe Grozav és Molnár Gábor egyenlített is.

Térfélcsere után is hullámzó volt a meccs, de Gazdag a leshatárról kilépve a kivetődő Antal Botond fölött a kapuba lőtt a 63. percben.

Ezután lett csak nagy a baj a hazai csapat számára, egy labdavesztés után Polgár Kristóf lerántotta Ugrai Rolandot és mivel nem a labdára irányult a mozdulata, a játékvezető kiállította. Innentől kitámadt a DVTK, ami nem is nagyon feküdt a Honvédnak, ám hazai gól csak nem esett, egészen a 90. percig, amikor Gazdag a második hullámban érkező Ugraihoz tálalt, aki kapásból a bal alsóba bombázott.

Itt még nem ért véget azonban a meccs, túloldalon ugyanis Batik Bence összehozott egy tizenegyest, amit Tomás Tujvel megfogott, majd Grozav egy érthetetlen, hátulról érkező becsúszással állíttatta ki magát. A találkozó végén a hazai drukkerek nem tudták türtőztetni magukat, Gazdag Dániel nyilatkozni sem tudott a mérkőzés után, mert a hazai szurkolók megdobálták.

A Budapest Honvédnak ez volt az első pontot érő bajnokija két vereséget követően, a DVTK viszont először kapott ki.

Végeredmény – NB I, 4. forduló

Diósgyőr–Budapest Honvéd 2-4 (2-2)
Gólszerző: Grozav (43.), Molnár (47.) ill. Zsótér (16.), Gazdag (41., 63.), Ugrai (90.)
Kiállítva: Polgár (68.), Grozav (90.)

Mezőkövesd–Budafok 1-0 (0-0)
Gólszerző: Serderov (50.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik